2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Προδρόμου στο Λουτουφί Βοιωτίας

Τρίτη11Σεπτέμβριος2018

Η εορτή του Προδρόμου στο Λουτουφί Βοιωτίας

   Η μνήμη της Αποτομής της Τιμίας κεφαλής του Τιμίου και ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου εορτάσθηκε και εφέτος στον πανηγύριζοντα Ιερό Ναό του Λουτουφίου Βοιωτίας με την δέουσα κατάνυξη και λαμπρότητα. 

   Αφ' εσπέρας τελέσθηκε η Ακολουθία του μεγάλου Εσπερινού και η καθιερωμένη λιτανεία και ευλόγηση των άρτων στον αύλειο χώρο. Στο τέλος, ομίλησε καταλλήλως ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Ευθύμιος Μπαρδάκας. 

1

2

3

4

5

6

7

   Την κυριώνυμο ημέρα έλαβε χώρα Ιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του π. Παταπίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας συμπροσευχομένου στο Ιερό Βήμα. 

   Ο Επίσκοπός μας, πριν την Απόλυση εκφώνησε σύντομη ομιλία στην οποία ανέφερε πως αυτοί που θα θελήσουν να μιμηθούν τον Πρόδρομο, ακολουθώντας τον ασυμβίβαστο και δύσβατο δρόμο της αλήθειας, της δικαιοσύνης και της ειλικρίνειας, θα βιώσουν πιθανότατα και το σκληρό, αλλά μακάριο τέλος του· θα ζητήσουν «ἐπὶ πίνακι τὴν κεφαλὴν» τους, αυτοί που θα υποστούν τον έλεγχο. 

   Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το εκκλησίασμα με το Ιερό Λείψανο του Βαπτιστού, ευχόμενος ο Άγιος να δέεται και να πρεσβεύει για τις ψυχές των εκείθε προαναπαυσαμένων αγωνιστών των πατρώων παραδόσεων και να χαρίζει ειρήνη και ευλογία στον κάθε ένα ξεχωριστά και στα σπιτικά των ευλαβών Λουτουφαίων.

8

9

10

11

12

13

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes