Η εορτή του Πατροκοσμά στην Υπαπαντή Μαρκοπούλου

.

Πέμπτη06Σεπτέμβριος2018

Η εορτή του Πατροκοσμά στην Υπαπαντή Μαρκοπούλου

    Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογείων Αττικής τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, προστάτη των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας. 

   Ιδιαιτέρα ευλογία αποτέλεσε το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά χάριν ψυχικής δύναμης των εκκλησιαζομένων.

    Ο Ποιμενάρχης μας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε για τη μεγάλη και ξεχωριστή προσφορά του Πατροκοσμά στο Έθνος και την Εκκλησία, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά -μετά το μαρτυρικό του θάνατο- στην απελευθέρωση του Γένους. Του οφείλουμε και του χρωστάμε πολλά, είπε. Η ψυχική του δύναμη, η αυταπάρνηση, η ανιδιοτέλεια και πάνω απ’ όλα η αγάπη και η πίστη του στον αληθινό Θεό, τον καθιστούν ξεχωριστό. Εμείς οι νεότεροι κληρικοί έχουμε χρέος έναντι Θεού να βαδίσουμε στα ίχνη του, έστω και στο ελάχιστο, μεταφέροντας στους πληγωμένους ψυχικά συμπατριώτες μας την ελπίδα που είχε ο Εθναπόστολος Πατροκοσμάς.

    Ο Επίσκοπός μας δε παρέλειψε να ευχηθεί στον δραστήριο εφημέριο του Ναού π. Λεωνίδα, ο οποίος σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια χειροτονήθηκε διάκονος, να βαδίσει -συν Θεώ-  στα βήματα του Αγίου Κοσμά.

IMG 3096

IMG 3094

IMG 9601

IMG 9592