2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Πατροκοσμά στην Υπαπαντή Μαρκοπούλου

Πέμπτη06Σεπτέμβριος2018

Η εορτή του Πατροκοσμά στην Υπαπαντή Μαρκοπούλου

    Στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στο Μαρκόπουλο Μεσογείων Αττικής τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο σήμερα, ημέρα μνήμης του Αγίου Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού, προστάτη των Κατηχητικών της Μητροπόλεώς μας. 

   Ιδιαιτέρα ευλογία αποτέλεσε το απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Κοσμά χάριν ψυχικής δύναμης των εκκλησιαζομένων.

    Ο Ποιμενάρχης μας, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μίλησε για τη μεγάλη και ξεχωριστή προσφορά του Πατροκοσμά στο Έθνος και την Εκκλησία, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά -μετά το μαρτυρικό του θάνατο- στην απελευθέρωση του Γένους. Του οφείλουμε και του χρωστάμε πολλά, είπε. Η ψυχική του δύναμη, η αυταπάρνηση, η ανιδιοτέλεια και πάνω απ’ όλα η αγάπη και η πίστη του στον αληθινό Θεό, τον καθιστούν ξεχωριστό. Εμείς οι νεότεροι κληρικοί έχουμε χρέος έναντι Θεού να βαδίσουμε στα ίχνη του, έστω και στο ελάχιστο, μεταφέροντας στους πληγωμένους ψυχικά συμπατριώτες μας την ελπίδα που είχε ο Εθναπόστολος Πατροκοσμάς.

    Ο Επίσκοπός μας δε παρέλειψε να ευχηθεί στον δραστήριο εφημέριο του Ναού π. Λεωνίδα, ο οποίος σαν σήμερα πριν τέσσερα χρόνια χειροτονήθηκε διάκονος, να βαδίσει -συν Θεώ-  στα βήματα του Αγίου Κοσμά.

IMG 3096

IMG 3094

IMG 9601

IMG 9592

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes