2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η τελευταία Ιερά Παράκληση του δεκαπενθημέρου στον Καθεδρικό

Κυριακή26Αύγουστος2018

Η τελευταία Ιερά Παράκληση του δεκαπενθημέρου στον Καθεδρικό

            Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Αχαρνών τελέσθηκε απόψε η τελευταία Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως του δεκαπενθημέρου προς την Υπεραγία Θεοτόκο, από τον εφημέριο του Ναού π. Μιχαήλ συμπροσευχομένου στο ιερο Βήμα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου. Στην ιερά Παράκληση συμμετείχαν ο Ιερομόναχος π. Ειρηναίος και οι  Διάκονοι π. Κωνσταντίνος και π. Αγάπιος. 

            Το κατανυκτικό κλίμα των ημερών, λίγο πριν την κορύφωσή του με τον εορτασμό της μνήμης της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, και τη θέρμη στις ψυχές των πιστών, ενέτεινε ο Επίσκοπός μας με την παρουσία και τον διεισδυτικό του λόγο. Ο Σεβασμιώτατος με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στο άγιο πρόσωπο της Αειπαρθένου Μαρίας, αυτής που έφερε στα μητρικά της σπλάχνα τον ίδιο τον Θεό. Οι ονομασίες για τον πρόσωπό της είναι χιλιάδες, είπε, λόγω των άπειρων θαυμάτων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το παρελθόν, με τις μεσιτείες της. Τα περισσότερα Μοναστήρια και οι περισσότεροι Ναοί στην Ελλάδα είναι αφιερωμένα στη Χάρη της. Τα άγια εικονίσματα με τα διαφορετικά προσωνύμια είναι αμέτρητα, συνέχισε, αναφερόμενος ενδεικτικά σε αυτό της Παναγίας της Τριχερούσας. Ο Σεβασμιώτατος αφηγήθηκε εν συντομία το θαύμα που επιτελεσθεί από την Παναγία όταν το κομμένο χέρι του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, ύστερα από παρακλήσεις και προσευχές προς το πρόσωπό της, με θαυματουργικό τρόπο συγκολλήθηκε και επαναγγειώθηκε, σαν να μη είχε ακρωτηριασθεί ποτέ. Ενώπιον του εικονίσματος της Παναγίας  στο οποίο προσεύχονταν ο Άγιος, η Κυρία Θεοτόκος συγκόλλησε το ακρωτηριασμένο μέλος και γνωστοποίησε στον αποκαμωμένο από τις προσευχές Ιωάννη, το θαυμαστό γεγονός. Ο άδικα καταδικασμένος, τιμωρημένος και διαπομπευμένος στην τοπική κοινωνία,  Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, τήρησε την υπόσχεσή του προς την μεγίστη μεσίτρια του Θεού, να γράφει έκτοτε με το θεραπευμένο χέρι του  δοξαστικούς και εγκωμιαστικούς λόγους για την διαχρονική και παντοτινή παρθενία της Παναγίας μας. Στο δε ιερό εικόνισμα της Παναγίας, ο ευγνώμων Άγιος, έφτιαξε ασημένιο χέρι το οποίο και προσέθεσε (ως τρίτο), δίνοντάς της το προσωνύμιο Τριχερούσα.  Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε τη συγκλονιστική αυτή αφήγηση με την ευχή η γλυκιά μας Παναγία και ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, που έχουν τη δύναμη να διορθώνουν καταστάσεις και αδικίες με τόσο εξόφθαλμες για τον ανθρώπινο νου παρεμβάσεις, πόσο μάλλον έχουν την δύναμη να παρέμβουν για να διορθώσουν την αδικία που επικρατεί στην πατρίδα μας και τα κακώς κείμενα των ημερών μας. Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, ευχόμενος στο ποίμνιο, καλή Παναγιά.

1

2

3

4

5

6

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes