2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στον Ασπρόπυργο

Κυριακή12Αύγουστος2018

Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου στον Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου & Ελένης στον Ασπρόπυργο

            Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ασπροπύργου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΙΑ' Ματθαίου, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ναού π. Ματθαίο και τους Διακόνους π. Κωνσταντίνο και π. Αγάπιο.

            Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ήτοι στην παραβολή του ευεργετηθέντος, πλην όμως αγνώμονος δούλου. Πολλές φορές εμείς, οι λεγόμενοι Χριστιανοί, παρ’ ότι δεχόμαστε πλούσια τα ελέη του Θεού, απαιτούμε οι συνάνθρωποί μας να είναι άμεμπτοι απέναντι μας, χωρίς να τους συγχωρούμε κανένα σφάλμα, λησμονώντας παράλληλα την ευσπλαχνία που ο ίδιος ο Κύριος δείχνει σε εμάς και μάλιστα σε πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Ζητούμε από τον Κύριο το έλεος -όπως ο δούλος της παραβολής- ενώ εμείς αρνούμαστε να ελεήσουμε τον συνάνθρωπό μας. Με την αγνωμοσύνη μας αυτή, την ιδιοτέλεια και την αδυναμία μας να συγχωρέσουμε, καταφέρνουμε με δική μας υπαιτιότητα και ευθύνη να απομακρύνουνε το έλεος του Θεού. Η ουσία, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, είπε ο Σεβασμιώτατος, ενός πραγματικού Χριστιανού έγκειται στο να μιμείται τον ίδιο τον Κύριο. Ο Χριστός άφησε ως παράδειγμα στους ανθρώπους δύο μέσα, δύο φτερά με τα οποία θα μπορούν να οδηγηθούν οι μαθητές Του στον Ουρανό: την Αγάπη και την Συγχωρητικότητα. Πρέπει λοιπόν, να παραμερίσουμε τις ψυχικές αρρώστιες από τις οποίες τυχόν πάσχουμε, και να ακολουθήσουμε το παράδειγμα Εκείνου, εάν βέβαια θέλουμε να Τον γνωρίσουμε εν ζωή και να Τον συναντήσουμε μετά θάνατον.

1

2

3

4

6

7

8

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes