2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Λουτουφί Βοιωτίας

Τρίτη07Αύγουστος2018

Ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Λουτουφί Βοιωτίας

            Στο πανηγυρίζον Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής Λουτουφίου Βοιωτίας βρέθηκε απόψε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό.

            Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στη μνήμη της Αγίας Παρασκευής. Πολλοί άνθρωποι έζησαν και έφυγαν από τον κόσμο αυτό, είπε. Οι περισσότεροι ξεχάστηκαν· η Αγία Παρασκευή όμως, παρόλο που μαρτύρησε πριν δεκαοκτώ αιώνες, παραμένει ζωντανή και το μνημόσυνο της αιώνιο. Έτσι κι εμείς, δυνάμεθα να ζήσουμε αιώνια, αρκεί να αποτάξουμε τον εγωισμό μας και να έχουμε ως κέντρο της ζωής μας τον Κύριο Ιησού Χριστό. 

            Σχετικά με το πνεύμα των ημερών, ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι δυστυχώς, κάποιοι κατάφεραν να φέρουν την Ελλάδα μας σε μια «μαύρη» κατάσταση. Εάν θέλουμε να μετατρέψουμε το σκοτάδι που επικρατεί σε φως, έχουμε καθήκον να στρέψουμε τις προσευχές μας στην Αγία Παρασκευή, παρακαλώντας την να φωτίσει τους νοερούς οφθαλμούς της ψυχής μας. Μόνον όντες φωτισμένοι -σημείωσε ολοκληρώνοντας- θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε την απελπιστική κατάσταση, σε ελπιδοφόρα.

            Με το πέρας της Ακολουθίας του Εσπερινού ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία στο χωριό του Λουτουφίου, χάριν ευλογίας.

1

2

3

4

5

7

9

10

11

12

13

15

16

17

18

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes