2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή της Αγίας Άννης στο Μαρκόπουλο

Τρίτη07Αύγουστος2018

Η εορτή της Αγίας Άννης στο Μαρκόπουλο

            Η Ιερά Μονή Αγίας Άννης στο Μαρκόπουλο Αττικής αποτέλεσε το επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων προς τιμήν της Κοιμήσεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης.

            Στον Αρχιερατικό Εσπερινό και στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ιερούργησε αντιστοίχως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, μας κ. Χρυσόστομος.

            Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στα περί την Αγία Άννα θαυμαστά γεγονότα, καθώς και στην ιδιότητα της Αγίας Άννης ως υπόδειγμα αληθινής μητέρας.

            Ο Θεός, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης μας, αναπαύθηκε στο πρόσωπο της Αγίας Άννης και εισάκουσε την δέησή της, με αποτέλεσμα να αξιωθεί η Αγία να φέρει στην κοιλία της το αγιότερο πρόσωπο, την μητέρα της Ζωής, την Υπεραγία Θεοτόκο. Αξιοσημείωτο είναι πως η τεκνογονία συνέβη ενόσω το αγιόλεκτο ζεύγος Ιωακείμ και Άννα βρισκόταν σε βαθύ γήρας, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι "ὅπου Θεὸς δὲ βούλεται, νικᾶται φύσεως τάξις".

            Με το πλήρωμα του χρόνου η Άννα γέννησε την Θεοτόκο και την αφιέρωσε -καθώς είχε υποσχεθεί- στον Θεό, παραδίδοντάς την μόλις τριετίζουσα στα Άγια των Αγίων. Οι Άγιοι Πατέρες θεωρούν την Αγία Άννα ως το κατεξοχήν παράδειγμα αφοσιωμένης στον Θεό μητέρας, καθότι μερίμνησε να αναθρέψει το Πανάγιο τέκνο της "ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυρίου", αποβλέποντας αποκλειστικά στο θέλημα του Θεού. Στις ημέρες μας, γονείς που έχουν ως πρότυπο την Αγία Άννα σπανίζουν. Είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν φωτεινά παραδείγματα, γεγονός που οφείλεται στον ατομισμό, την καχυποψία και την ιδιοτέλεια που χαρακτηρίζει τους περισσότερους. Οι ψυχές των ανθρώπων είναι μαύρες, όπως ακριβώς οι περιοχές που επλήγησαν από την φωτιά στα προάστια της Αττικής, διαπίστωση που σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να μας οδηγεί στην απελπισία, αλλά στον προβληματισμό. Προβληματιζόμενοι οφείλουμε να διδάξουμε στα παιδιά μας τις χρηστές αρχές, ώστε να αναδειχθούν σε φωτεινούς οδοδείκτες της κοινωνίας, έχοντας ως πρέσβειρα και παράδειγμα την Αγία Άννα.

Από τον Εσπερινό  

20180807 111425

1

2

3

4

5

6

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

7

20180807 081937

20180807 082636

8

9

10

11

12

13

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes