2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Πανηγυρικός εορτασμός του Προφήτη Ηλία στη Θήβα και στον Ασπρόπυργο

Πέμπτη02Αύγουστος2018

Πανηγυρικός εορτασμός του Προφήτη Ηλία στη Θήβα και στον Ασπρόπυργο

            Πανηγυρικά τιμήθηκε η μνήμη του μεγίστου των Προφητών, Αγίου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, στην Ιερά μας Μητρόπολη.

            Την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε στο πανηγυρίζον ομώνυμο Παρεκκλήσιο στη Θήβα, ενώ ακολούθως τελέσθηκε, παρουσία πλήθους πιστών της πόλης των Θηβαίων, Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του μεγάλου Αγίου.

            Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του διαχρονικού εις τους αιώνες Προφήτου Ηλιού, ο Μητροπολίτης μας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Γκορυτσάς στον Ασπρόπυργο. Με την παρουσία του ο Επίσκοπός μας εκεί, τίμησε παράλληλα και τον έως πρότινος εφημέριο του Ιερού Ναού και επί πολλά συναπτά έτη αφοσιωμένο στην υπηρεσία της Εκκλησίας μας, π. Ηλία Μαυρίδη.

            Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Σεβασμιώτατος, αφού απηύθυνε τις πατρικές του ευχές  προς το πρόσωπο του εορτάζοντος γέροντος και πολιού εφημέριου του Ναού, π. Ηλία, παράλληλα εξέφρασε την εγκάρδια ευγνωμοσύνη του για την διακονία που με ζήλο επιτέλεσε τις τέσσερεις τελευταίες δεκαετίες στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος.

            Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού π. Κωνσταντίνο Πετσαλίδη, επ' ευκαιρία της επετείου του ενός έτους από την εις πρεσβύτερον χειροτονία του, να υπηρετεί το ποίμνιο που του έχει εμπιστευθεί η Εκκλησία με ζήλο, διάκριση και αυταπάρνηση.

            Αναφορικά με τον τιμώμενο Άγιο, ο Επίσκοπός μας, χαρακτήρισε τον προστατευόμενο εκ του Θεού Προφήτη Ηλία -τον αναφερόμενο τόσο στη Παλαιά όσο και στη Καινή Διαθήκη- ως τον ενδοξότερο των Προφητών, διότι παρόλο που ως γνωστόν, δεν προφήτεψε τα περί της επιγείου παρουσίας του Χριστού, η ζωή και το παράδειγμά του αποτελούν πράγματι, Ευαγγελικό κήρυγμα. 

            Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τους πιστούς να επικαλούνται τον Προφήτη Ηλία σε κάθε τους ανάγκη ή αίτημα, καθώς, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, εκείνος είναι ολοζώντανος και έχει άμεση παρρησία ενώπιον του Κυρίου μας. Ευχήθηκε δε, να μας αξιώσει ο Μεγαλοδύναμος, να είμαστε όλοι ανάμεσα σε εκείνους, τους δικαίους, που θα  αντικρύσουν τον Προφήτη του Θεού Ηλία, όπως οι μαθητές του Χριστού μας στο όρος Θαβώρ, κατά την Δευτέρα Του Παρουσία.

Από τον Εσπερινό 

1

2

3

4

5

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes