2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή Κερατέας

Δευτέρα30Ιούλιος2018

Ο Εορτασμός της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή Κερατέας

            Με θρησκευτική ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στην ομώνυμη Ιερά Μονή Κερατέας.

            Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριος, ενώ ανήμερα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

            Στην εόρτια ομιλία του, ο Επίσκοπός μας ανέφερε ότι η Αγία Μαρίνα δυναμώθηκε από τον Θεό να αντιμετωπίσει τον σατανά και να τον νικήσει χτυπώντας τον, χάρις στην ακλόνητη πίστη της. Η πίστη και η αγάπη της προς τον Θεό μάλιστα, ήταν τέτοια, ώστε παρά το γεγονός ότι το σωματικό της κάλλος υπερείχε των υπολοίπων συνομηλίκων της και προκαλούσε την ζήλεια τους, αλλά και τον θαυμασμό των αντρών, η ίδια προτίμησε να φυλάξει ως πνευματική θυσία στον Νυμφίο της, το πολυτιμότερο αγαθό, την παρθενία.

            Την πίστη της Αγίας, είπε ο Ποιμενάρχης μας, οφείλουμε να μιμηθούμε και εμείς σήμερα, καθώς όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα μας τον τελευταίο καιρό αποτελούν τεκμήριο της πνευματικής μας κατάπτωσης.

            Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές των πυροπαθών αδελφών μας που μαρτυρικώ τω τρόπω έφυγαν από την επίγεια ζωή, και η Αγία Μαρίνα να πρεσβεύει για την πνευματική μας μεταμόρφωση.

            Για την ευταξία της πανηγύρεως μερίμνησε ο άοκνος προϊστάμενος της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Γρηγόριος Ταυλάριος.

Από τον Εσπερινό 

1

2

3

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

22

23

24

25

26

27

29

30

31

32

33

34

35

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes