2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Ζ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

Κυριακή15Ιούλιος2018

Κυριακή Ζ' Ματθαίου στον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

            Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσοστόμος σήμερα, Κυριακή Ζ' Ματθαίου, με συλλειτουργούς τον εφημέριο του Ναού π. Χαράλαμπο και τους Διακόνους π. Κωνσταντίνο και π. Αγάπιο.

            Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημερινή Ευαγγελική περικοπή της θεραπείας των τυφλών. Οι δύο τυφλοί είχαν ιδιαίτερη ευλογία διότι η σωματική τους τύφλωση δεν τους εμπόδισε να αισθανθούν με τους οφαλμούς της ψυχής το Θείο Φως που μετέδιδε ο Χριστός και να ζητήσουν από Αυτόν την ίαση, την οποία και έλαβαν λόγω της θερμής τους πίστης. Αντιθέτως, οι γεμάτοι καχυποψία και δόλο Φαρισαίοι, βλέποντας τα θαυμαστά που έκανε ο Κύριος, Του απέδιδαν την κατηγορία ότι "ἐν τῷ ἄρχοντι τῶν δαιμονίων" θεραπεύει τους αρρώστους και τους δαιμονιζομένους. Το ίδιο δυστυχώς φαινόμενο υφίσταται και στις ημέρες μας, υπογράμμισε ο Επίσκοπός μας. Όταν κάποιοι άνθρωποι εργάζονται ανιδιοτελώς για τη στήριξη της Ορθοδοξίας, αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, κατηγόρουνται από αυτούς που με καχυποψία και πάλι -λόγω της πνευματικής τους τύφλωσης- δυσκολεύονται να πιστέψουν τις αγαθές τους προθέσεις, και ερμηνεύουν κάθε καλή τους πράξη ως πονηρή. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη, τόνισε καταληκτικά ο Ποιμενάρχης μας, να αισθανθούμε την πνευματική μας τύφλωση, και ως οι τυφλοί του Ευαγγελίου, να ανοίξουμε τα όμματα της ψυχής μας για να δεχθούμε τον Θείο Φωτισμό.

 

1

2

3

4

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes