2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή ΣΤ' Ματθαίου στο Λουτουφί Βοιωτίας

Κυριακή08Ιούλιος2018

Κυριακή ΣΤ' Ματθαίου στο Λουτουφί Βοιωτίας

            Στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτουφίου λειτούργησε σήμερα, Κυριακή ΣT' Ματθαίου, ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος.

            Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, τη θεραπεία του παραλυτικού. Ο Κύριός μας, βλέποντας την πίστη του παραλυτικού και των ανθρώπων που με θέρμη και χωρίς δισταγμό τον έφεραν ενώπιον Του, στράφηκε προς τον παραλυτικό και του χάρισε την άφεση των αμαρτιών. Στη γεμάτη συγχωρητικότητα και αγάπη αυτή ενέργεια του Ιησού, οι δόλιοι Φαρισαίοι αντέδρασαν με τη συνήθη τους κατάκριση· θεώρησαν τα λόγια του Χριστού ως βλασφημία και αμφισβήτησαν τη δυνατότητά Του να συγχωρεί αμαρτίες. Τότε, ο Κύριος έδωσε εντολή στον παραλυτικό να σηκωθεί από την κλίνη της ασθενείας, όπερ και εγένετο, αποδεικνύοντας με απτό τρόπο ότι πλέον οι αμαρτίες του έχουν συγχωρεθεί.

            Με αφορμή την αντίδραση των Φαρισαίων προς το πρόσωπο του Χριστού, ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στην αποστολή των μαθητών του Ιησού και ακολούθως των διαδόχων αυτών, δηλαδή των Επισκόπων. Ο Χριστός, τους έδωσε εντολή να βγουν και να κηρύξουν τη νέα πίστη, γνωστοποιώντας τους ότι θα υποστούν πολλά μαρτύρια τα οποία όμως, εάν αγόγγυστα υπομείνουν, θα αποτελέσουν το μέσο για τη διασφάλιση της αιωνίου ζωής.

            Οι Απόστολοι καθώς και οι διάδοχοί τους, πράγματι, βγήκαν να διδάξουν με τα λόγια και τις πράξεις τους το παράδειγμα του Χριστού. Όπου κι αν βρέθηκαν, συμπεριφέρθηκαν με αγάπη, στήριξαν τον κόσμο και δεν αδίκησαν ποτέ κανένα. Το ίδιο ακριβώς έργο εξακολουθούν να επιτελούν και σήμερα οι Επίσκοποι, διάδοχοι των Αποστολών. Η συνήθης αντίδραση των «Φαρισαίων» ωστόσο, εξακολουθεί να υφίσταται. Παράπονα, κατηγορίες, κατάκριση και διωγμοί. Οι έχοντες τη Χάρη της διαδοχής όμως, όπως τότε επέλεξαν, έτσι και σήμερα επιλέγουν μέχρι το τέλος να συμπεριφέρονται ως στρατιώτες του Ουρανίου Βασιλέως, θέτοντας ως προτεραιότητα και πάνω από τις επιθυμίες τους το θέλημα Εκείνου. Όπως δικαιώθηκαν τότε, θα δικαιώνονται εσαεί.

1

2

3

4

5

6

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes