2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Νικήτα του Θηβαίου

Παρασκευή06Ιούλιος2018

Η εορτή του Αγίου Νικήτα του Θηβαίου

           “Επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να αναλογιστούμε την κατάσταση την οποία βιώνουμε όλοι, ως σύνολο, ως Έθνος· να εξετάσουμε σε βάθος την προσωπική μας θέση και πορεία, τη συμβολή και το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί. Να συγκρίνουμε το παρελθόν με το παρόν και να φανταστούμε για λίγο το μέλλον, το αύριο των παιδιών μας. Οι διαπιστώσεις, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, θα είναι θλιβερές. Παρασυρθήκαμε, επηρεαστήκαμε, αμελήσαμε, αποστατήσαμε από τον Θεό. Είναι πραγματικά άδικο, τα δικά μας λάθη και σφάλματα, να τα πληρώσει η επόμενη γενιά. Εμείς είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε την πίστη, να γαλουχηθούμε με αρχές και αξίες, να μάθουμε την ιστορία της Πατρίδος, να συγκινηθούμε από τον ηρωισμό των προγόνων, να θρέψουμε την ψυχή και το φρόνημά μάς με ιδανικά. Οφείλουμε και έχουμε χρέος, να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας τις συνθήκες, που θα τους επιτρέψουν να θρέψουν και τη δική τους ψυχή. Η πατρίδα βάλλεται από όλες τις μεριές, το κύρος της Εκκλησίας κλονίζεται, οι θεσμοί φθείρουν. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, η απαράμιλλη ομορφιά, τιμή και ευλογία που προκύπτει μέσα από την ιερή λέξη «Ελληνορθόδοξος», θα αφανιστεί. Ας έλθουμε σε μετάνοια, ας αποτινάξουμε από τον εσωτερικό μας κόσμο τον εγωισμό, την καχυποψία, τη ζήλεια κι ας αναλάβουμε προσωπικά ο κάθε ένας τις ευθύνες για τις δραματικές εξελίξεις στο Έθνος μας”.

            Με τα λόγια αυτά έκλεισε την ομιλία του ο Επίσκοπός μας κατά τον εορτασμό του Οσίου πατρός ημών Νικήτα του Θηβαίου, στο πανηγυρίζον ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο, στο Αμπελοχώρι Θηβών, όπου και χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, περιστοιχούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως μας.

Από τον Εσπερινό  

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Από τη Θεία Λειτουργία 

1

2

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes