2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στο Ιερό Ησυχαστήριο Άξιον Εστί Παιανίας Αττικής

Κυριακή24Ιούνιος2018

Κυριακή Δ’ Ματθαίου στο Ιερό Ησυχαστήριο Άξιον Εστί Παιανίας Αττικής

            Με κατάνυξη τιμήθηκε «ἡ Σύναξις τοῦ Ἀρχαγγέλου Γαβριὴλ ἐν τῷ Ἄδειν», ήτοι, η με θαυματουργικό τρόπο παράδοση του Θεομητορικού ύμνου «Ἄξιον ἐστί» στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο Παιανίας Αττικής. 
            Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού εξιστόρησε τα περί του θαύματος, επικαλέστηκε τις πρεσβείες της Παναγίας μας για την απελευθέρωση του Ελληνικού Έθνους. Η πατρίδα μας, πράγματι, βρίσκεται σε κατάσταση ανελευθερίας, είπε, διότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει υποστεί πολλά και αλλεπάλληλα πλήγματα από ανεύθυνα πρόσωπα. Ανθρώπους, που σκοπό είχαν και έχουν την ηθική κατάπτωση των Ελλήνων και την απομάκρυνσή τους από την υγιή εθνική και χριστιανική συνείδηση και που επιδεικτικά αγνόησαν και αγνοούν την αντίθετη βούληση του λαού. Βεβαίως, ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης έχει ο ίδιος ο Έλληνας, λόγω της επίμονης και ακατανοήτου εμπιστοσύνης που έδειξε προς τα πρόσωπα αυτά, τα οποία εργάστηκαν επιζήμια για τη χώρα. Η μόνη ελπίδα μας, για πραγματική ελευθερία, έγκειται στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.
            Ανήμερα της εορτής, Κυριακή Δ' Ματθαίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου μας.
            Στο λόγο που εκφώνησε ο Ποιμενάρχης μας, ανέφερε ότι αμέτρητα είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει η Θεοτόκος. Ιδιαιτέρως όμως, η Παναγία έχει αποτελέσει στήριγμα, εγγύηση και προστασία για τα έθνη που την τίμησαν, μεταξύ των οποίων ασφαλώς και η Ελλάδα. Κατά την επανάσταση του ’21, άνθρωποι απλοί, με καρδιακή πίστη -όμοια με την πίστη που επέδειξε ο εκατόνταρχος της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής- έχοντας ως σύμμαχό τους την Παναγία, κατάφεραν το ακατόρθωτο, την απελευθέρωση του Έθνους τους από τον οθωμανικό ζυγό. Πολλά είναι τα παραδείγματα που έχουν καταγραφεί στην ιστορία κατά τα οποία η Θεοτόκος ήταν δίπλα στο Έθνος μας. Η Ελλάδα έχει γεννήσει παγκόσμιες αρχές και αξίες, ανθρώπους φωτισμένους που συνέβαλλαν στη θεμελίωση των επιστημών και τη διάδοση του πολιτισμού, ανθρώπους που τίμησαν τον Θεό και τιμήθηκαν από Εκείνον. Ως εκ τούτου, είναι κρίμα να αφήσουμε την πατρίδα μας σε αυτή την ηθική και εθνική πτώση που της επιβάλλουν αντιδημοκρατικά οι ιθύνοντες του τόπου.
            Ο Επίσκοπος μας, ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι εγγυήτρια στις ζωές μας και να μας χαρίζει την ψυχική ειρήνη.
Από τον Εσπερινό 

1

 DSC0085

8

9

10

Από τη Θεία Λειτουργία 

2

1

3

            O Σεβασμιώταος Μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Υπεραγίας Θεοτόκου, επονομαζόμενης Γιάτρισσας, στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο στην Αμυγδαλέζα Αττικής, που πανηγυρίζει στην εορτή του «Ἄξιον ἐστί».

Screen Shot 2018-06-24 at 16.22.20

Screen Shot 2018-06-24 at 16.23.24

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes