2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Ποιμενάρχης μας στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ευρίπου κ. Ιουστίνου

Πέμπτη14Ιούνιος2018

Ο Ποιμενάρχης μας στα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Ευρίπου κ. Ιουστίνου

            Στην Ιερά Μονή Αγίου Ονούφριου Κερατέας Αττικής εόρτασε τα ονομαστήριά του, σήμερα, ο αιωνόβιος Μητροπολίτης Ευρίπου και Εύβοιας κ. Ιουστίνος. Στη Θεία Λειτούργησε προεξήρχε ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος με συλλειτουργούς Ιερείς. Στο Ιερό βήμα συμπροσευχόμενοι ήταν οι Μητροπολίτες, ο εορτάζων κ. Ιουστίνος, ο Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιος και ο Δημητριάδος κ. Φώτιος. 
          Ο Επίσκοπός μας, στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στον αγώνα του τιμώμενου την ημέρα αυτή, Αγίου Ιουστίνου, ενώ στη συνέχεια, έκανε λόγο για τα συνταρακτικά γεγονότα που ζούμε τις τελευταίες ημέρες, τη σφοδρή ταραχή και τη μεγάλη προδοσία που βιώνει η πατρίδα μας. Είδαμε, είπε, το περασμένο Σάββατο στο κέντρο των Αθηνών, το θλιβερό αυτό θέαμα, βλάσφημοι και ασεβείς να διακωμωδούν τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μάς. Μόλις εχθές πάλι, ζήσαμε το επίσης θλιβερό και τραγικό για το Έθνος μας γεγονός, τα πρωθυπουργικά χείλη να αναγγέλλουν τη «νέα» ονομασία του κράτους των Σκοπίων, «Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας». 
          Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον πολιό Μητροπολίτη, το υπόλοιπο της ζωής του να είναι ειρηνικό με ψυχική και σωματική υγεία και να αξιωθεί τέλους αγαθού. Ο εορτάζων Επίσκοπος αντευχήθηκε και ευχαρίστησε όλους, όσοι τον τίμησαν με την παρουσία τους.

1

2

3

4

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes