2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Β' Κυριακή Ματθαίου στους Αγίους Πάντες Θηβών

Κυριακή10Ιούνιος2018

Β' Κυριακή Ματθαίου στους Αγίους Πάντες Θηβών

            Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Πυρί της Θήβας συλλειτούργησε σήμερα ο Επίσκοπός μας, Β' Κυριακή Ματθαίου, με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Γρηγόριο, όπου και τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση για το τεσσαρακονθήμερο του μεγάλου ευεργέτου της Εκκλησίας μας, του αειμνήστου Ευαγγέλου Τούτουζα.

            Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας αναφέρθηκε στο ιδιαιτέρας σημασίας γεγονός της κλήσης των Αγίων Αποστόλων από τον Κύριό μας. Ο Κύριος με την αρχή της δημόσιας δράσης Του εκάλεσε τους απλούς αλιείς να Τον ακολουθήσουν στο έργο Του. Αυτοί, χωρίς δισταγμό άφησαν τα πάντα και Τον ακολούθησαν, καθώς η καρδιά τους είχε πλημμυρίσει από τον Θείο φωτισμό. Αποδέχτηκαν την αποστολή να κηρύξουν τη διδασκαλία του Χριστού και να γίνουν αλιείς ανθρώπων. Ο Χριστός, βλέποντας τον πηγαίο αυθορμητισμό και την βαθιά τους πίστη, τους εμπιστεύθηκε και τους ανέδειξε πανσόφους και διδασκάλους, οι οποίοι και μετέφεραν την οικουμένη από το σκοτάδι στο αληθινό Φως της Θεότητος.

            Πολλές φορές στη ζωή μας καλούμαστε κι εμείς από τον Θεό να Τον ακολουθήσουμε επιζητώντας τη πραγματοποίηση του θελήματός Του. Άλλοι απορρίπτουν την κλήση, ενώ άλλοι την αποδέχονται με πλήρη επίγνωση γνωρίζοντας ότι ο Θεός δεν θα τους εγκαταλείψει στην πορεία, αλλά θα τους εμπιστευθεί, όπως έκανε άλλοτε με τους Αποστόλους.

            Άνθρωπος ο οποίος δέχτηκε την ιδιαίτερη κλήση και μέχρι τελευταίας αναπνοής έζησε για να υπηρετεί τον Θεό, υπήρξε και ο εκλιπών Ιεροψάλτης κ. Ευάγγελος Τούτουζας. Από παιδί στο αναλόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, άνθρωπος με συνέπεια, αρχοντιά και θυσιαστικό πνεύμα. Ιεροψάλτης με επίγνωση, γνώριζε τη θέση του και πολλές φορές την παραχωρούσε σε άλλους ψάλτες με σκοπό να τους τιμήσει. Βασική του αρχή ήταν ότι η ψαλμωδία προσφέρεται για την δόξα του Θεού. Τέτοια ήταν τα χαρίσματα του μακαρίτου, όπως ανέφερε επιγραμματικά ο Επίσκοπός μας, ο οποίος, μαζί με τον Σεβασμιώτατο κ. Γρηγόριο διετέλεσαν εφημέριοι του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων έχοντας γνωρίσει εκ του σύνεγγυς την προσωπικότητα του αειμνήστου Ευαγγέλου.

            Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαρίτου παρουσία συγγενών του, του Δημάρχου Θηβαίων, Δημοτικών Συμβούλων του ομώνυμου Δήμου, καθώς και πυκνού εκκλησιάσματος.

2

3

6

7

8

IMG 5861 1

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes