2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Επίσκεψη στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

Σάββατο09Ιούνιος2018

Επίσκεψη στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου

            Με τη Χάρη του Θεού και κατόπιν πρωτοβουλίας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου, Κληρικοί και λαϊκοί της Μητροπόλεώς μας είχαν την ευλογία, σήμερα, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν το Ιερό σκήνωμα του Αγίου στο Προκόπι Ευβοίας. 
            Την Προσκυνηματική επίσκεψη ενοριτών της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας ηγήθηκε ο Επίσκοπός μας, τον οποίο και συνόδευσαν ο Πρωτοσύγκελλος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης, οι Ιερείς π. Ματθαίος Μαβίδης, π. Αλέξανδρος Αναστασιάδης, π. Κωνσταντίνος Πετσαλίδης με μέλη των ενοριών τους από τις Αχαρνές και τον Ασπρόπυργο αντίστοιχα, καθώς και ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Το Ιερό προσκύνημα επισκέφθηκαν ακόμη και ο π. Χαράλαμπος από την Ροδόπολη, ο π. Λεωνίδας Πίττος με μέλη της ενορίας από το Μαρκόπουλο και ο π. Μιχαήλ από την Οινόη Αττικής, οι οποίοι και συναντήθηκαν με τους Κληρικούς και τους λοιπούς προσκυνητές της Μητροπόλεώς μας.
            Κατά την έναρξη της διαδρομής προς τον προορισμό, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους προσκυνητές για τον Άγιο της πίστεώς μας, Ιωάννη το Ρώσο, προτρέποντάς τους να αξιοποιήσουν το χρόνο του ταξιδιού και να προσευχηθούν σε αυτόν, ζητώντας τη μεσολάβησή του για οιοδήποτε ζήτημα τους απασχολεί. Είναι γνωστό, είπε, ότι ο τιμώμενος την ημέρα αυτή Άγιος, φημίζεται για την ανταπόκριση και τη μεσιτεία του προς τον Κύριο, όταν προσεύχονται σε αυτόν με θέρμη και ειλικρίνεια οι απλοί άνθρωποι, Ορθόδοξοι Χριστιανοί. 
            Στο βίο του Αγίου, στο γεγονός της μεταφοράς του Ιερού λειψάνου του από το Προκόπι της Μικράς Ασίας στο Προκόπι Ευβοίας το 1924, σε θαύματά του και στο οσιακό του τέλος, αναφέρθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως μας, ο οποίος καθοδόν άλλαζε λεωφορεία προκειμένου να ενημερώσει και να διαφωτίσει σχετικά το σύνολο των προσκυνητών. 
            Κατά την επιστροφή, ο Σεβασμιώτατος, έχοντας εισπράξει την χαρά των προσκυνητών και σαφώς αναπαυμένος από την ευλογημένη αυτή επίσκεψη στο Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, ενθάρρυνε τους ευλαβείς πιστούς με προτάσεις για μελλοντικές αντίστοιχες επισκέψεις σε Ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας μας.

IMG 5776 1

2

3

IMG 5770

IMG 5771

4

6

7

5

9

8

11

12

13

14

10

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes