2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Σύναξη Κατηχητών στον Καθεδρικό

Δευτέρα04Ιούνιος2018

Σύναξη Κατηχητών στον Καθεδρικό

            Σύναξη των Κατηχητών της Μητροπόλεως μας πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, απόψε το απόγευμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.
            Στην καθιερωμένη αυτή συνάντηση που πραγματοποιείται ετησίως με τη λήξη της κατηχητικής-σχολικής περιόδου γίνεται μικρός απολογισμός του έργου του Κατηχητικού Σχολείου για τη χρονιά που πέρασε, με αναφορά τόσο στο εκπαιδευτικό-κατηχητικό σκέλος, τη λειτουργία, τις μεθόδους και την αποτελεσματικότητα, όσο και στις δραστηριότητες και εκδηλώσεις των Κατηχητικών της εκάστοτε ενορίας, αλλά και του συνόλου της Μητροπόλεως. 
            Ιδιαιτέρως επισημάνθηκε ότι το έργο των Κατηχητικών Σχολείων δεν τελειώνει με τη λήξη της σχολικής περιόδου, αλλά συνεχίζεται και κατά τη θερινή περίοδο μέσα από τις δράσεις των κατασκηνώσεων στις οποίες η συμβολή των Κατηχητών είναι καθοριστική. Όπως πέρυσι, έτσι και την φετινή χρονιά, θα λειτουργήσουν οι Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως για τις οποίες κοινοποιήθηκαν προς τους Κατηχητές οι πρώτες σχετικές πληροφορίες. Θα έχουμε και φέτος τη χαρά και την ευλογία, είπε ο Επίσκοπός μας, να φιλοξενήσουμε -δωρεάν- περί τα 200 παιδιά της Μητροπόλεως στις οργανωμένες παιδικές κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις στα Βίλια Αττικής. Συγκεκριμένα, την περίοδο 13-19 Αυγούστου θα φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις 100 κορίτσια ηλικίας 11-18 ετών και την περίοδο 20-26 Αυγούστου θα φιλοξενηθούν αντίστοιχα, 100 αγόρια της ίδιας ηλικίας.
            Στη συνάντηση παρίσταντο και Κληρικοί της Μητροπόλεώς μας που εκτός από την  ιδιότητά τους ως Κατηχητές, έχουν την ευθύνη -με την ευχή του Επισκόπου- του κατηχητικού έργου που επιτελείται στις ενορίες τους.
            Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους, όσοι συμβάλουν με τον οιοδήποτε τρόπο στο έργο των Κατηχητικών Σχολείων. Τόνισε ότι πρόκειται για προσφορά προς τον Κύριο και την Εκκλησία Του επισημαίνοντας έτσι την αξία του ρόλου και της ιδιότητος του Κατηχητού και ενθάρρυνε τους παριστάμενους να εξακολουθήσουν να είναι ενεργοί, θετικοί, υπομονετικοί και ακούραστοι κατά το μέτρο του δυνατού.
            Στο τέλος της σύναξης ο Επίσκοπός μας έδωσε ευχές για καλή δύναμη στο ιδιαιτέρως σημαντικό για την εποχή μας έργο που επιτελείται μέσα στα Κατηχητικά Σχολεία, που ίσως αποτελούν πλέον τον μοναδικό φορέα ουσιαστικής Ελληνορθόδοξης εκπαίδευσης.

IMG 1458

KATASKINOSEIS-218

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes