2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Αρσενίου του Μεγάλου στη Λυκόβρυση

Δευτέρα21Μαϊος2018

Η εορτή του Αγίου Αρσενίου του Μεγάλου στη Λυκόβρυση

            Στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση Αττικής λειτούργησε σήμερα ο Ποιμενάρχης μας, ημέρα μνήμης των Αγίων Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και Αρσενίου του Μεγάλου, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά της η οσιοτάτη Καθηγουμένη της Μονής, Γερόντισσα Αρσενία. 
            Στη σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπός μας, μεταξύ άλλων είπε: Ο Υιός της Βροντής και Ευαγγελιστής της αγάπης, Ιωάννης ο Θεολόγος, να στηρίξει το Έθνος μας, να φωτίσει εκείνους που είναι στο τιμόνι της χώρας κι αν δε θέλουν το Θείο φωτισμό, ως υιός της βροντής να τους αναλάβει, να ελευθερωθεί ο τόπος από την αθεϊστική μάστιγα. Ο καθηγητής των Αγίων και του μοναχισμού, όσιος Αρσένιος ο Μέγας, να είναι στήριγμα και μεσίτης ενώπιον του Κυρίου για όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς και ιδιαιτέρως κάθε Μοναχού. 
            Είναι δυστυχώς αλήθεια ότι στα δύο χιλιάδες χρόνια Χριστιανισμού στην Ελλάδα, τέτοια πνευματική πτώση και αποστασία η πατρίδα μας δεν είχε γνωρίσει. Τώρα, έχουν αλλάξει όλα προς το χειρότερο. Απευθυνόμενος προς τη εορτάζουσα Γερόντισσα Αρσενία, της ευχήθηκε να έχει ψυχική δύναμη, υπομονή και τέλος αγαθό. 

1

2

3

4

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes