2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Ακακίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας

Δευτέρα14Μαϊος2018

Η εορτή του Αγίου Ακακίου στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας

            Στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Παιανίας λειτούργησε σήμερα, ημέρα μνήμης των Τριών Οσιομαρτύρων Ιγνατίου, Ακακίου και Ευθυμίου ο Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, με συμπροσευχόμενους στο Ιερό Βήμα τους Σεβασμιωτάτους Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο και Δημητριάδος κ. Φώτιο. Την ημέρα αυτή άγει τα ονομαστήριά του ο πολιός Μητροπολίτης Αττικής και Δαύλειας, κ. Ακάκιος.
            Ο Ποιμενάρχης μας, στη σύντομη ομιλία του για τους Τρεις Οσιομάρτυρες οι οποίοι οδηγήθηκαν στο μαρτύριο από το μένος των Οθωμανών, τόνισε ότι και σήμερα κάποιοι διάδοχοι αυτών απειλούν ξανά και πάλι τον λαό μας. Η μόνη μας ελπίδα για αναχαίτιση της κακής αυτής απειλής είναι η καρδιακή μας προσευχή ενώπιον του Κυρίου μας.
            Σαν σήμερα, είπε ο Επίσκοπός μας, εόρταζε ο Μακαριστός Πρωθιεράρχης της Εκκλησίας μας, Αρχιεπίσκοπος κυρός Ακάκιος, εκείνος που θυσιάστηκε για να φέρει και να αφήσει την Αρχιεροσύνη και την Αποστολική διαδοχή στην Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ιδιαιτέρως για τον πολιό Μητροπολίτη κ. Ακάκιο, να έχει δυνατή ψυχική κατάσταση τις ώρες και τις στιγμές αυτές, που με καρτερία και υπομονή σηκώνει τον Σταυρό της ασθενείας που τα τελευταία χρόνια τον ταλαιπωρεί.

1

2

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes