2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Θηβών

Σάββατο12Μαϊος2018

Ο Εορτασμός της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Θηβών

             Τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της Θήβας, Αγίου Ιωάννη Καλοκτένους, του Νέου Ελεήμονος, εορτάσαμε σήμερα στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πυρίου Θηβών, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου.
             Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στον ευσεβή βίο και στο ευλογημένο έργο, κοινωνικό και πνευματικό του Αγίου Ιωάννου, Μητροπολίτου Θηβών κατά τον 12ο αιώνα. Το καθοριστικό για τους Θηβαίους την περίοδο εκείνη κοινωνικό, οικονομικό και πνευματικό έργο του Αγίου, είναι αυτό που καθιστά τον εορτασμό της μνήμης του, ως ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την πόλη της Θήβας. Ο Άγιος στα δύσκολα χρόνια της Νορμανδικής κατοχής, δεν στάθηκε μόνον πνευματικός πατέρας και φύλακας της πίστεως για τους κατοίκους της Θήβας, αλλά και ευρηματικός ηγέτης σε θέματα οικονομικά και κοινωνικά από τα οποία υπέφερε ο λαός των Θηβών. Ο Άγιος υποστήριξε την σε αποσύνθεση τότε πόλη, με χρήματα από την πατρική του περιουσία, εργάστηκε για την οικονομική ευμάρεια των κατοίκων και την κοινωνική συνοχή, δημιούργησε υποδομές και σύστησε ιδρύματα. Η συνολική δράση του σε όλα τα επίπεδα της ζωής των κατοίκων της περιοχής, δικαίως αποτέλεσε αιτία απόδοσης στον Άγιο του προσωνύμιου, του Νέου Ελεήμονος, αλλά και του τίτλου του πολιούχου της πόλεως των Θηβών, είπε, μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπός μας.
            Με το πέρας της θείας λειτουργίας τελέσθηκε το Μνημόσυνο των εννέα ημέρων του Μακαριστού Ιεροψάλτου Ευάγγελου Τούτουζα, ο οποίος ξεκίνησε ως Ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους που βρίσκεται στο κέντρο της πόλεως.

 Attachment-1

1

2

3

4

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes