2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους ομώνυμους Ι.Ν. στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες

Κυριακή06Μαϊος2018

Η Εορτή του Αγίου μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στους ομώνυμους Ι.Ν. στα Άνω Λιόσια και στους Θρακομακεδόνες

            Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τιμή εορτάσθηκε η μνήμη του λαοφιλούς μεγαλομάρτυρος, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στην περιφέρεια της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, χοροστατούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου στον Εσπερινό και ιερουργούντος στη Θεία Λειτουργία, στους ομώνυμους Ιερούς Ναούς Άνω Λιοσίων και Θρακομακεδόνων, αντίστοιχα.
            Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του με το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας του Εσπερινού αναφέρθηκε στον ευσεβή βίο του ομολογητού Αγίου των πρώτων χριστιανικών χρόνων, κυρίως όμως στη θαρραλέα και γεμάτη σθένος διακήρυξη της πίστης του, ενώπιον του πολέμιου των Χριστιανών αυτοκράτορα. Το θάρρος της ομολογίας και η σταθερή και ακλόνητη πίστη ήταν τα χαρακτηριστικά εκείνα που καθιέρωσαν στη συνείδηση των Χριστιανών έκτοτε, τον εκ Καππαδοκίας ορμώμενο, Άγιο της Εκκλησίας μας. Η φλογερή του πίστη και το μεγαλειώδες νεανικό του θάρρος, του έδωσαν τη δύναμη και το κουράγιο να υπομένει αδιαμαρτύρητα τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη από τον διώκτη των Χριστιανών αυτοκράτορα. Ο Άγιος, με τη Χάρη του Θεού, έβγαινε αλώβητος από τις συνεχείς απάνθρωπες δοκιμασίες, έως ότου εκουσίως και δια του μαρτυρίου παρέδωσε το πνεύμα του στο Κύριο, αναγνωρίζοντας και ομολογώντας Τον έως το τέλος. Αν μιμηθούμε στο ελάχιστο το θάρρος και την πίστη του Αγίου, σε όλα τα επίπεδα και τις εκφάνσεις της σύγχρονης ζωής, είπε ο Επίσκοπός μας, τότε χωρίς αμφιβολία θα προσελκύσουμε κι εμείς τη Χάρη του Θεού, η οποία θα μας βοηθήσει να βγούμε αλώβητοι από τις δοκιμασίες. Είναι σημαντικό να επιδεικνύουμε την πρέπουσα γενναιότητα σε σχέση με την πίστη μας ως Χριστιανοί τόσο στη θεωρία, όσο και στην πράξη. Η με παρρησία ομολογία της πίστης μας, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, η αγάπη, η συγχωρητικότητα, η υπομονή, αλλά και η πάλη και ο αγώνας ενάντια στο κακό, είναι αυτά που θα μας λυτρώσουν και σήμερα, όπως διαχρονικά γίνεται, από κάθε είδους απειλή και δοκιμασία.  
            Τον εορτασμό του Αγίου τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Δημοτική αρχής και το τοπικών Φορέων, ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων κ. Χρήστος Παππούς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Βουλευτής κ. Αθανάσιος Μπούρας.
            Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου, Κυριακή της Σαμαρείτιδος, ο Επίσκοπός μας απευθυνόμενος στους ευλαβείς πιστούς  μίλησε για το απαράμιλλο θάρρος και τον μαρτυρικό αγώνα πίστεως και ομολογίας του ένδοξου στρατιώτη του Χριστού, Αγίου Γεωργίου. 
            Ο Σεβασμιώτατος έκανε παράλληλα αναφορά στην Ευαγγελική περικοπή της ημέρας και στην ιδιαιτέρως συμβολική και γεμάτη ουσία συνάντηση και συνομιλία του Χριστού με τη Σαμαρείτιδα γυναίκα και κατόπιν, Αγία Φωτεινή την Ισαπόστολο. Ο Χριστός μας, με την πράξη Του αυτή αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, ανεξαρτήτως καταγωγής, ανεξαρτήτως πρότερου βίου. Κριτήριο επιλογής του Κυρίου αποτελεί η καθαρότητα της καρδιάς, η πρόθεση, η ετοιμότητα της ψυχής, η προσμονή του ανθρώπου για τη σωτηρία. Αυτές οι ανοιχτές, οι έτοιμες να δεχτούν, να αποδεχτούν πλήρως τη διδασκαλία και να ομολογήσουν τον Χριστό, ψυχές, γίνονται δοχείο της Χάριτος του Θεού. Ο Θεός επιλέγει μια κοινή γυναίκα και την ανάγει, εφόσον εκείνη το επιθυμούσε, σε Ισαπόστολο. Ο Χριστός μας, όπως τότε, έτσι και σήμερα απευθύνεται σε όλους εμάς, τους απλούς, τους κοινούς, ανεξαρτήτως πρότερου βίου και μας καλεί να γίνουμε δικοί Του. Ας αδράξουμε τη ευκαιρία, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, ας αρνηθούμε τον πρότερο άστοχο και μάταιο βίο μας κι ας ανταποκριθούμε στην πρόσκλησή Του, είπε μεταξύ άλλων, ο Επίσκοπός μας.
            Το Παρόν στη θεία Λειτουργία έδωσε ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης.
 
Από τον Εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Άνω Λιοσίων 
 

1

2

3

4

5

6

10

11

12

13

14

15

16

18

19

20

Από τον Όρθρο και τη Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Θρακομακεδόνων 

1

2

3

4

5

6

            Από την πανήγυρη του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Πύργο - Σάμου Ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη π. Αγαθαγγέλου Σαμαρά. 

1

2

4

5

3

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes