2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή των Μυροφόρων στα Νένητα Χίου

Κυριακή22Απρίλιος2018

Κυριακή των Μυροφόρων στα Νένητα Χίου

            Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μονή Αγίου Ταξιάρχου Μιχαήλ στα Νένητα Χίου, ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, με συλλειτουργούς του τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής των Αγίων Πατέρων, π. Αθανάσιο και τον Διάκονο, π. Κωνσταντίνο.
            Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο  μέγα γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου, αυτό το οποίο συνετελέσθη με σκοπό τη σωτηρία, τη λύτρωση του ανθρώπου. Το κυριότερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας, η Ανάστατη του Χριστού, συνδέθηκε έκτοτε και για πάντα με το συγκλονιστικό θάρρος των γυναικών εκείνων, των Μυροφόρων, που -Θεία δωρεά- αντίκρισαν πρώτες τον Αναστημένο Χριστό. Το γεγονός αυτό εδραιώνει τη θέση και το ρόλο της γυναίκας, της απλής και καθημερινής, στη συνείδηση της Εκκλησίας μας και την καθιστά πρότυπο γενναιότητας και θάρρους. Οι απλές αυτές Μυροφόρες, ως ανδρείες γυναίκες, αδιαφορώντας για τη ζωή και την προσωπική τους κατάληξη, ήταν αποφασισμένες να ολοκληρώσουν την ιερή αποστολή τους. Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, οι έμπιστοι μαθητές του Κυρίου, κρύβονταν φοβισμένοι. Είναι πολλές οι φορές -με πρώτη τη Υπεραγία Θεοτόκο- που η γυναίκα, λόγω της αγάπης της προς τον Θεό, υπερνικά τον φόβο κι αναλαμβάνει την ευθύνη χωρίς δισταγμό. Πρόκειται για ενέργεια εκ διαμέτρου αντίθετη με τη συμπεριφορά της Εύας, η οποία εκτός του ότι παρασύρθηκε και απίστησε, στη συνέχεια αρνήθηκε να αναλάβει την ευθύνη της δικής της πράξης, οδηγούμενη έτσι στην πτώση.  Οι Μυροφόρες, οι ηρωικές, αλλά διακριτικές μορφές στη ζωή του Κυρίου αποτελούν πρότυπο πίστεως και θάρρους για τη σημερινή γυναίκα και η Εκκλησία μας τις τιμά εορτάζοντας την μνήμη τους τη σημερινή ημέρα.
            Στην καθιερωμένη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας του Αρχιστρατήγου Μιχαήλ που πραγματοποιείται παραδοσιακά μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στο χωριό των Νενήτων, συμμετείχε πλήθος πιστών που ευλαβικά προσήλθαν τόσο από τα γύρω χωριά, όσο και από τη χώρα της Χίου.

1J

2U

3IU

4UI

5UI

6OI

7RGH

8FHG

9R

10DSF

11OI

12OI

13OI

14OI

15IO

16IO

18U

19DF

20SF

21UI

22UI

23IU

24IU

25U

26U

27IU

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes