2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό

Κυριακή08Απρίλιος2018

Η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό

            Μεγαλόπρεπα και δοξαστικά τελέσθηκε ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Χρυσοστόμου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών. Την λαμπρότητα της εορτής και της σχολαστικά τηρουμένης, σύμφωνα με τα πατροπαράδοτα, τελετής της Αναστάσεως, έζησε το πλήθος των πιστών που κατέκλυσε τον πλούσιο σε θυμιάματα και φωταγωγημένες λαμπάδες και κεριά, Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεώς μας, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. 
            Ο ερχομός του Κυρίου μας με την Ανάστασή Του καταργεί τον μεγαλύτερο ανθρώπινο φόβο, το θάνατο, είπε ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του, από την ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα στον προαύλιο χώρο του Ναού, λίγο πριν ψαλεί το «Χριστός Ανέστη». Ο άνθρωπος έρχεται στον κόσμο τούτο, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για το μέλλον του, αν θα είναι πλούσιος ή επαίτης, αν θα ζήσει πολλά χρόνια ή δεν θα προλάβει να γεράσει, το μόνο που με σιγουριά γνωρίζει είναι ότι κάποια στιγμή θα έρθει γι’ αυτόν το τέλος, ο θάνατος. Αγωνιζόμαστε αδελφοί, για να αποκτήσουμε τα δεδουλευμένα μας…και να πεθάνουμε, δουλεύουμε, κοπιάζουμε, αναλωνόμαστε, χτίζουμε σπίτια, δημιουργούμε περιουσίες…για να πεθάνουμε. Ο Χριστός μας με την Ανάστασή Του, ανατρέπει αυτή την τόσο μάταιη για τον άνθρωπο μοίρα. Καταργεί το θάνατο με τον χαρακτηριστικό Του λόγο «ο πιστεύων εἰς ἐμέκαν ἀποθάνη,ζήσεται». Προτρέπει τον άνθρωπο να διαφοροποιήσει την ιεραρχία των προτεραιοτήτων του, να κοπιάσει για πράγματα που θα του διασφαλίζουν την αιώνια ζωή, ώστε «όταν πεθάνει να μην πεθάνει». Αυτό είναι και το κεντρικό μήνυμα την Αναστάσεως. Στην Ορθοδοξία, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, δεν υπάρχει θάνατος.
             Η λυτρωτική νίκη επί του θανάτου, η ελπίδα της ανθρωπότητας για επιστροφή στην ουράνια πατρίδα, αλλά και η ανατροπή των κοσμικών δεδομένων, η δόξα των ταπεινών, η πρωτοκαθεδρία των τελευταίων και η δικαίωση των κουρασμένων, είναι κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους δικαίως εορτάζουμε απόψε. Έχουμε κάθε λόγο, να πανηγυρίζουμε για το κενό πλέον μνήμα του Χριστού, για τη νικηφόρο εκδίκηση του θεανθρώπου -για λογαριασμό μας- έναντι του διαβόλου, για την επικράτηση της ζωής, της αιωνίου συν Θεώ. 
            Ο Επίσκοπός μας, ευχήθηκε η φετινή Ανάσταση να φέρει την Ανάσταση στην ψυχή του καθένα από εμάς, στην κάθε οικογένεια, στην πολυπονεμένη μας πατρίδα που ταλαιπωρείται από εξωγενείς παράγοντες αλλά και από το εσωτερικό της, να φέρει την Ανάσταση στα δυο αδίκως φυλακισμένα, αιχμάλωτα παλικάρια στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Η χαρά και το Φως της Αναστάσεως, είπε, να φωλιάσει στις καρδιές όλων. Η ευλογία του Θεού μαζί μας.
            Στη συνέχεια εψάλλη το «Χριστός Ανέστη» από κλήρο και λαό, ενώ ακολούθησε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Ο Σεβασμιώτατος, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοίρασε στους πιστούς  -όπως παραδοσιακά κάνει κάθε χρόνο χάριν ευλογίας- τα πασχαλινά αυγά. 

1HUI

2IU

3UIH

4UHI

5UI

6UI

7UIH

8UIH

9UIH

10DFG

11UHI

12UHI

13UH

14UHI

15HUI

16UIH

17UHI

18HUI

19DG

20EG

21UI

22UI

23UI

24UIH

25UHI

26UHI

27OI

28HI

29I

30DFG

31HIU

32HIU

33HIU

34HIU

35HUI

36HIU

37HUI

38DG

39HIU

40DFG

41IU

42UH

43HIU

44UHI

45HIU

46HUI

47UI

48WF

49I

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes