Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας στο Πυρί Θηβών

.

Σάββατο07Απρίλιος2018

Ο Εσπερινός της Αναστάσεως στον Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας στο Πυρί Θηβών

                   Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πυρίου Θηβών βρέθηκε σήμερα ο Ποιμενάρχης μας όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Εσπερινού της Αναστάσεως, ημέρα κατά την οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά και τον  Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
            Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στην προσμονή και προσδοκία της Αναστάσεως που πρέπει να μας διακατέχει. Η κατάσταση της προσδοκίας είναι που επιτρέπει στον άνθρωπο να υπομένει, να αγωνίζεται, να ελπίζει, να συγχωρεί, να αγαπά και να ζει. Η προσδοκία της Αναστάσεως είναι αυτή που μας αποτρέπει από την απελπισία, την απαισιοδοξία, το μίσος και τη μιζέρια. Διαχρονικά οι Χριστιανοί τρέφονται, ζουν, μαρτυρούν και αγιάζουν προσδοκώντας την Ανάσταση, την ζωή με τον Χριστό μας. Πρώτο παράδειγμα στην ιστορία ήταν οι Απόστολοι, που ως μάρτυρες της Αναστάσεώς Του, της ανατροπής των κοσμικών δεδομένων, υπέδειξαν τον τρόπο ζωής με στόχο τη συνάντηση μαζί Του. Με κίνητρο την αγάπη στο πρόσωπο Του και τη βαθιά επιθυμία συνεύρεσης με Εκείνον, ακολούθησαν κι άλλοι. Τη γλυκιά αυτή προσμονή των ανθρώπων, για την έλευση του Σωτήρα, ικανοποίησε πριν δυο χιλιάδες χρόνια και πλέον, το πρώτο κοσμοσωτήριο γεγονός για τους Χριστιανούς, το χαρμόσυνο άγγελμα του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας. Ο Λόγος του Θεού έγινε σάρκα στη μακαρία κοιλία της Θεοτόκου, με τρόπο και πάλι ανερμήνευτο για τα ανθρώπινα δεδομένα.
            Τόσο το άγγελμα για την έλευση του Σωτήρα, όσο και η Ανάστασή Του, γεγονότα που σήμερα εορτάζουμε, αποτελούν την πεμπτουσία της πίστεώς μας, την ανεξάντλητη κινητήριο δύναμη για τον Χριστιανό, για τον άνθρωπο.    
            Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους τα κοσμοσωτήρια μηνύματα της σημερινής ημέρας, να μας συνοδεύουν στη ζωή. Τα αισθήματα θλίψης, κόπωσης και απελπισίας που προκαλεί η σημερινή κοινωνία, να εξαλειφθούν από την ψυχή μας και δυνατοί και αισιόδοξοι να αγωνιστούμε για την προσωπική μας Ανάσταση και την Έγερση του Έθνους μας.

1IJO0

IMG 2231 1

4OM

6IMO

7OMI

8OI

9TH

10FGH

11N

12I

13IN