2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης και του Ιερού Νιπτήρος στον Καθεδρικό

Τετάρτη04Απρίλιος2018

Η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης και του Ιερού Νιπτήρος στον Καθεδρικό

            Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών χοροστάτησε ο Επίσκοπός μας στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης και του Ιερού Νιπτήρος.
            Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, εστίασε στον στίχο  «Εἰ οὖν ὑμεῖς φίλοι μου ἐστέ, ἐμὲ μιμεῖσθε» από την υμνολογία του Όρθρου. Ο Χριστός μας καταδέχτηκε να γονατίσει και να πλύνει τα πόδια των μαθητών Του, όχι για να φανεί ταπεινός στα μάτια των ανθρώπων, αλλά θέλοντας να δώσει παράδειγμα αληθινής ταπεινώσεως στους Αποστόλους. Αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει ότι πραγματικά ο Κύριος «οὐκ ἦλθε διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι». Αποτελεί γνώρισμα του κάθε Χριστιανού το να θεωρεί τον εαυτό του έσχατο όλων και να γίνεται θυσία για όλους. Συνεπώς, δεν νοείται Χριστιανός οποιοσδήποτε κρατάει κακία κατά του αδελφού του και αρνείται να συγχωρέσει καρδιακά τον πλησίον. Άλλωστε, ο Ίδιος ο Κύριος συγχώρησε τους σταυρωτές Του, καθώς «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι». Το ίδιο οφείλουμε να κάνουμε και εμείς• μιμούμενοι το παράδειγμα του Χριστού, να επιδείξουμε έργα αληθινής φιλαδελφείας, συγχωρητικότητος και αυτοθυσίας, ώστε να καταξιωθούμε να βιώσουμε ουσιωδώς την Ανάσταση του Χριστού μας.
            Κλείνοντας, ευχήθηκε καλή Ανάσταση στο πυκνό εκκλησίασμα.

1sf

2dg

3sf

4dg

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes