2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης και η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Φανούριο Κορωπίου

Δευτέρα02Απρίλιος2018

Ο Όρθρος της Μεγάλης Τρίτης και η Ακολουθία του Νυμφίου στον Άγιο Φανούριο Κορωπίου

            Στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου Κορωπίου Αττικής χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τρίτης ο Επίσκοπός μας, ο οποίος στην ομιλία του, ανεφέρθη -με αφορμή τα διδάγματα του Κυρίου μας, από τα διατεταγμένα Ευαγγέλια που αναγιγνώσκονται τη Μεγάλη Τρίτη στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία- στην αγάπη, αλλά και στην υποκρισία. Κατέληξε δε, στο κεντρικό μήνυμα της σημερινής ημέρας, την ανάγκη για πνευματική εγρήγορση.
            Χαρακτηριστικά είπε «Μπορεί πολύ εύκολα να ομιλούμε ή να κηρύττουμε την αγάπη, στην πράξη όμως τα πράγματα δεν είναι απλά. Για την εφαρμογή της βασικής αυτής αξίας, χρειάζεται αγώνας. Η αγάπη είναι το κύριο γνώρισμα του αυθεντικού Χριστιανού. Όλος ο νόμος του Θεού στηρίζεται στην αγάπη. Αγάπη καρδιακή στον Θεό και αγάπη στον πλησίον ως σεαυτόν. Τι εύκολα που τα λέμε, αλλά πόσο πραγματικά τα βιώνουμε; 
            Τα μεγαλύτερα “ουαί”, ο Κύριός μας, τα είπε στους υποκριτές. Είναι μεγάλη υπόθεση στη ζωή μας να είμαστε ειλικρινείς, αυθεντικοί και ντόμπροι. Πρωτίστως, έναντι του Θεού και κατ’ επέκταση απέναντι σε κάθε άνθρωπο. Πολλοί από εμάς, ωστόσο, μεταχειριζόμαστε τη διπλωματία ή την υποκρισία και “θεωρούμαστε” έξυπνοι ή καλοί στα μάτια των άλλων. Όταν, αντίθετα, συμπεριφερόμαστε με ειλικρίνεια, αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα δίχως ψέμα και λέμε τα πράγματα ως έχουν, δυστυχώς, στα μάτια των πολλών φαινόμαστε σκληροί. Το ψέμα όμως, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, είναι υποκρισία και η υποκρισία συνιστά πάθος. Από αυτό το πάθος της υποκρισίας κινδυνεύουμε να μη συναντήσουμε το Νυμφίο της Εκκλησίας.
            Είναι καθήκον μας, να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να παραδώσουμε την ψυχή μας στα χέρια του Θεού, κάθε λεπτό, ώρα και ημέρα, διότι κανένας μας δεν γνωρίζει τη στιγμή που θα έρθει ο χωρισμός της ψυχής από το φθαρτό σώμα μας. Οι “μωρές παρθένες” δεν ήσαν έτοιμες και κλείστηκαν έξω του Νυμφώνος Χριστού. Εμείς, τι άραγε περιμένουμε; Πότε θα ετοιμαστούμε για το μεγάλο και αναγκαίο ταξίδι;
            Ο Ποιμενάρχης μας, με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ευχήθηκε στον εφημέριο του Ιερού Ναού, π. Γεώργιο και στο εκκλησίασμα καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

1U

2I

4UI

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes