2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ε' Κυριακή Νηστειών στον Ιερό Ναό Ύπαπαντής Μαρκοπούλου

Κυριακή25Μάρτιος2018

Ε' Κυριακή Νηστειών στον Ιερό Ναό Ύπαπαντής Μαρκοπούλου

              Ιερουργούντος του Επισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε σήμερα, Ε’ Κυριακή Νηστειών, η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ύπαπαντής στο Μαρκόπουλο Μεσογείων με συλλειτουργούς του, τον εφημέριο του Ναού π. Λεωνίδα και τους Διακόνους π.Κωνσταντίνο και π. Μιχαήλ.
            Έχουμε αισίως και με τη Χάρη του Θεού, διανύσει τις πέντε πρώτες εβδομάδες της Αγίας και Μεγάλης τεσσαρακοστής, είπε στην ομιλία του Σεβασμιώτατος, στάδιο καθοριστικό για την εξέλιξη της πορείας μας, στο δρόμο για την Ανάσταση του Κυρίου. Τη σημερινή ημέρα εορτάζουμε, όπως σοφά όρισαν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας, τη μνήμη της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας. Η μοναδική και ξεχωριστή αυτή περίπτωση αγιότητος έρχεται να μας θυμίσει το μεγαλείο της μετάνοιας, ακόμη και την ύστατη ώρα.  Η υπενθύμιση αυτή χρονικά, την Ε’ Κυριακή των Νηστειών, την τελευταία Κυριακή της Αγίας Τεσσαρακοστής, συμπίπτει με την ώρα πριν την αποφασιστική είσοδο του Χριστού μας στην τελική ευθεία του Πάθους, πριν την είσοδο Του στα Ιεροσόλυμα απ’ όπου και θα ξεκινήσει η μαρτυρική Του πορεία. Τη σημερινή ημέρα παραδειγματιζόμαστε από το μεγαλειώδες αποτέλεσμα της πραγματικής μετάνοιας, έτσι όπως το βίωσε η Οσία, η οποία ούσα τραγική και θλιβερή περίπτωση γυναικός και παράδειγμα προς αποφυγή, μετατράπηκε σε πλάσμα άγιο φτάνοντας σε μέτρα υψηλά, αντίστοιχα των Αγίων. Η πραγματική μετάνοια λίγο πριν την εκούσια και αποφασιστική είσοδό μας στην πορεία του πάθους, είναι το στάδιο, το ακριβές σημείο, στο οποίο πρέπει και εμείς σήμερα να βρισκόμαστε. Ο Χριστός, στο σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα υποδεικνύει στους μαθητές Του, τον τρόπο διεκδίκησης της δόξας, τρόπο ανατρεπτικό και επαναστατικό για τα κοσμικά δεδομένα. Ταπείνωση είπε, διακονία υπέρ των άλλων, αυτός είναι ο δρόμος της Δόξας του Θεού. Με προϋπόθεση την ειλικρινή μετάνοια, με την οποία έχει ταυτιστεί το πρόσωπο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας και μέσα από το δρόμο της ταπείνωσης και της σεμνότητας θα διεκδικήσουμε την κορυφή, τη δόξα, το αίσιο και μακάριο τέλος, την ελευθερία που για εμάς διασφάλισε ο Χριστός.

 1IU

2U

3UI

4UI

5UI

6IU

8DH

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes