2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

«Από το Πάθος στην Ανάσταση» στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

Σάββατο24Μάρτιος2018

«Από το Πάθος στην Ανάσταση» στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ροδοπόλεως

                   Παραμονή της Ε’ Κυριακής Νηστειών της Αγίας και μεγάλης Τεσσαρακοστής, πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Ροδοπόλεως, με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου, βυζαντινή μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στην πεμπτουσία του σωτηριολογικού σχεδίου του Κυρίου, με τίτλο "Από το Πάθος στην Ανάσταση".
            Οι Βυζαντινοί Ύμνοι των Αγίων ημέρων της Μεγάλης Εβδομάδας που αποδόθησαν από τον Μικτό Βυζαντινό Χορό της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, υπό τη χοραρχία του κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου, σε συνδυασμό με την παραστατική αφήγηση και απαγγελία του π. Λεωνίδα Πίττου, μας μετέφεραν νοερά στο κοσμοϊστορικό αυτό γεγονός, της μαρτυρικής και παραδειγματικής πορείας του Ιησού Χριστού από το Πάθος, στην λυτρωτική για το ανθρώπινο Γένος, Ανάστασή Του.
            Το έργο αυτό, είπε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, που με περισσή χάρη απέδωσε η χορωδία μας στη Σαρακοστιανή περιοδεία στούς ιερούς ναούς Αγίας Τριάδος Λβαδειάς το προηγούμενο Σαββάτο καί απόψε σε αυτό τον ιστορικό ναό αποτελεί μια μικρή μυσταγωγία. Μια ευλογημένη πλευρά της τέχνης, αυτή της Βυζαντινής ψαλτικής, αλλά και της απαγγελίας, συμβάλει στην πνευματική μας ανάταση, στην προσπάθειά μας για προσέγγιση του νοήματος και της ουσίας των ημερών, μέσα από ένα τρόπο όχι απλώς ανώδυνο, αλλά ιδιαιτέρως συγκινητικό, μεστό σε συναισθήματα ευφροσύνης και αγαλλίασης. Ο Επίσκοπός μας, αφού ευχαρίστησε τον Χοράρχη, τα μέλη της Χορωδίας και ασφαλώς τον π. Λεωνίδα, αναφέρθηκε στο κρίσιμο στάδιο της προσπάθειας στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα όλοι. Όλα θα ξεπεραστούν όλα θα αλλάξουν στη ζωή μας και στην πατρίδα μας όταν επιτρέψουμε στον Κύριον ημών Ιησού Χριστό να ανήκει στην καρδιά μας.

1UI

2FG

3U

4UIM

5IU

6IU

7UI

8IU

9RGH

10DG

11UI

12IU

13IU

14UI

15IU

16GD

17DFG

18DGF

19TJH

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes