2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ε’ κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

Κυριακή18Μάρτιος2018

Ε’ κατανυκτικός Εσπερινός στην Ι. Μ. Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Λυκοβρύσεως

            Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε απόψε ο Ε' κατανυκτικός Εσπερινός στην Ιερά Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Επισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας και ευσεβών πιστών.
            Ο Επίσκοπός μας στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι όλες οι Κυριακές της Σαρακοστής μεταφέρουν διαδοχικά, πλούσια μηνύματα και μας θέτουν σε πνευματικό προβληματισμό, στηρίζοντας έτσι την προσπάθεια ημών των Χριστιανών, να έλθουμε εις εαυτόν και να αναπτύξουμε την αγία αυτή περίοδο, ουσιαστική σχέση με τον Θεό.
            Ο Ποιμενάρχης μας έκανε μνεία και στον μεγάλο ασκητή της ερήμου, Άγιο Ιωάννη τον συγγραφέα της «Κλίμακος», καθώς και στο βιβλίο το οποίο αυτός παρέδωσε ως ιερά παρακαταθήκη στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Ιδιαιτέρως δε, εστίασε στα αρχικά κεφάλαια του βιβλίου ή αλλιώς "σκαλοπάτια" της Κλίμακος, στους λόγους  «περί αποταγής» του κόσμου και «περί υπακοής» στο Θείο θέλημα. Εάν έχουμε ως προορισμό μας τη χαρά του Παραδείσου, επιδιώκουμε την κατάκτηση της κορυφής, μέσα από την ολοκληρωμένη εμπειρία της ανηφορικής πορείας. Η ανάβαση της «Κλίμακος», τόνισε, γίνεται διανύοντας όλα τα σκαλοπάτια διαδοχικά, χωρίς να αποφύγουμε κανένα, με αργά και σταθερά βήματα από την αρχή έως το τέλος. Ως εκ τούτου, κάθε πράξη αρετής που θα επιδείξουμε θα αποτελεί μάταιη ενέργεια, εάν προηγουμένως δεν αποταχθούμε από τον κόσμο· εάν δεν αποταχθούμε από το εγώ μας· εάν δεν υποταχθούμε στο θέλημα του Θεού, αρετές που αποτελούν τα πρώτα κιόλας σκαλοπάτια της ιερής κλίμακος.

1IU

2J

3OJ

4OJH

5HUU

6UBY

7BYU

8UBY

9RDH

10DF

11QEQ

12IU

13IU

14UI

15UI

16FH

17FHG

18FE

19DG

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes