2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Βυζαντινή μουσική εκδήλωση στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Σάββατο17Μάρτιος2018

Βυζαντινή μουσική εκδήλωση στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

      Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη φορά, με περίσσεια κατάνυξη, η βυζαντινή μουσική εκδήλωση "Από το Πάθος στην Ανάσταση" στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Λειβαδιάς.
      Η Μικτή Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας υπό την χοραρχία του καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής, κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου, απέδωσε με ευλάβεια τους υπέροχους ύμνους οι οποίοι συνοδεύονταν από την άριστη απαγγελία και αφήγηση του π. Λεωνίδα Πίττου.
      Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν προοιμιακά ένα τμήμα της υμνολογίας της Μεγάλης Εβδομάδος και να ταξιδέψουν στις άγιες ημέρες του φρικτού Πάθους και της ένδοξης Ανάστασης του Κυρίου μας.
      Με το πέρας της εκδήλωσης ο Επίσκοπός μας, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι το υμνολογικό αυτό οδοιπορικό που εξιστορεί τα γεγονότα της προδοσίας, της καταδίκης, της Σταυρώσεως, αλλά και της Αναστάσεως του Χριστού μας, αποτελεί πηγή πνευματικής στήριξης και ελπίδας. Ο στίχος "Οὕς ἔθρεψε τό μάννα, ἐκίνησαν τήν πτέρναν, κατά τοῦ Εὐεργέτου" από τα εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής, υποδηλώνει εν συντομία το φρικτό κακούργημα που αντιμετώπισε ο Χριστός μας, ο Ευεργέτης, από τους αγνώμονες ευεργετηθέντες. Ο Χριστός προδόθηκε από ανθρώπους τους οποίους όχι απλώς δεν έβλαψε, αλλά ευεργέτησε και ελέησε. Έκανε όμως υπομονή στο πάθος, για να φέρει -με τη θυσία Του- σε πέρας το σχέδιο της Θείας Οικονομίας. Ο Κύριός μας, γινόμενος παράδειγμα προς μίμηση, Αναστήθηκε εν δόξη, βεβαιώνοντας στον καθένα ότι η υπομονή στην προσωπική Σταύρωση έχει ως αδιαμφισβήτητο αποτέλεσμα την πνευματική Ανάσταση. Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος, ευχήθηκε στους πιστούς καλή συνέχεια της Σαρακοστής και καλό Πάσχα.
      Τέλος, ο εφημέριος του Ναού, π. Ευάγγελος, ευχαρίστησε τους προσελθόντας πατέρες και τους πιστούς, αλλά και όλους, όσοι συνέβαλλαν στην άρτια οργάνωση και εκτέλεση της εκδηλώσεως.

1IU

2UI

3UHI

4IUH

7YG

8JOI

10FG

11OIN

14N

15UNI

16IU

17UI

18IOJ

19FGH

20DG

21IU

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes