2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

Κυριακή11Μάρτιος2018

Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Τίμιο Σταυρό Μαγούλας

            Στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος ο Δ’ Κατανυκτικός Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου μας κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας.
            Ιδιαίτερη χαρά και ευλογία επέφερε το γεγονός της αναγνώσεως των χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού από τον Επίσκοπό μας και τους πατέρες κύκλωθεν του Τιμίου Σταυρού.
            Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό της καθιέρωσης της σημερινής εορτής από τους Αγίους Πατέρες.
            Η προσμονή της Αναστάσεως πλέον γίνεται πιο έντονη και μας χαρίζει ώθηση να υπομένουμε τον προσωπικό μας Σταυρό.
            Ο Σταυρός αποτελεί τον φύλακα πάσης της οικουμένης, καθώς «ἐβάστασε τὸν βαστάζοντα πάντα» και δέχθηκε την σωτήρια δύναμη του Χριστού.
Αποτελεί το ιερότερο σύμβολο του Χριστιανισμού και έχει τη Χάρη να αγιάζει τα πάντα και να μας λυτρώνει από κάθε τέχνασμα του πονηρού, όταν βέβαια σημειώνουμε τον τύπο του Σταυρού με πίστη αλλά και ορθότητα.
           Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης μας εξέφρασε τις ευχές του για καλό Πάσχα, ως είθισται από της σήμερον.
           Το αναλόγιο πλαισιώθηκε από κλιμάκιο του βυζαντινού χορού της Μητροπόλεως μας "Πάτριον Αναλόγιον" υπό τη Χοραρχία  του κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου.

1UI

2UIH

3IHU

4HUI

5HUI

6IUH

7IU

8HIU

9HIU

10GGS

11UY

12YU

13IU

14INU

15IU

16IU

17UI

18UIU

19TH

20GB

21IUN

22IU

23IU

24UIO

25IO

26IO

28FGH

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes