2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών στη Μονή Παναχράντου Μεγάρων

Παρασκευή09Μάρτιος2018

Η Γ' Στάση των Χαιρετισμών στη Μονή Παναχράντου Μεγάρων

        Σε κλίμα κατάνυξης τέλεσε ο Επίσκοπός μας κ. Χρυσόστομος την Ακολουθία της Γ' Στάσης των Χαιρετισμών της Παναγίας μας στο περίλαμπρο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναχράντου Μεγάρων.
Ο Επίσκοπός μας, στη σύντομη ομιλία του ανέφερε ότι είμαστε ευγνώμονες ενώπιον του Θεού για το όμορφο θέαμα που αντικρύζει κανείς στους Ορθόδοξους ναούς της πατρίδας μας τις άγιες αυτές ημέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, όταν οι Έλληνες, παρά τα καθημερινά τους προβλήματα, αλλά και τις δυσάρεστες συνθήκες που βιώνει η πατρίδα μας, κατακλύζουν τις εκκλησίες με σκοπό να λάβουν ελπίδα και αναπτέρωση του ηθικού τους.
Στη συνέχεια ο Ποιμενάρχης μας ανέλυσε τον στίχο από τη σημερινή Στάση των Χαιρετισμών "Χαῖρε, τὸ ἄνθος τῆς ἀφθαρσίας· χαῖρε, τὸ στέφος τῆς ἐγκρατείας», κάνοντας ισχυρή αναφορά στην αγνότητα της Θεοτόκου η οποία έμεινε παρθένος  καί μετά την κύηση του Σωτήρος μας. Ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι η παρθενία αποτελεί ύψιστη χριστιανική αξία και επιδέχεται μεγάλης τιμής και εγκωμίων από τους αγίους πατέρες.
Τέλος, σχετικά με την επικαιρότητα των ημερών, επεσήμανε ότι όσες φορές οι Έλληνες έστρεφαν την ελπίδα τους στη Κυρά Παναγιά, τότε είχαμε μια αδιάλειπτη προστασία να μας σκεπάζει από κάθε κακό. Αυτή είναι μια αρχή που δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε.

1IJ

2I

3JI

4JI

5IJ

6IJ

7U

8RG

9DF

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes