2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Πανάχραντου Μεγάρων

Κυριακή25Φεβρουάριος2018

Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Ιερά Μονή Πανάχραντου Μεγάρων

                  Στο κατανυκτικό Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναχράντου Μεγάρων τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Μετά την απόλυση πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτανεία των αγίων εικόνων εντός του περίλαμπρου Καθολικού της Μονής (και όχι εκτός του ναού εξαιτίας της βροχοπτώσεως).
Ανεπέμφθησαν δεήσεις υπέρ των προμάχων της Ορθοδοξίας και ακολούθως ανεγνώσθη αποσπασματικά το «Συνοδικό» της Ορθοδοξίας, ένα κείμενο που συνέταξε η Ζ’ Οικουμενική Σύνοδος το οποίο περιέχει εγκώμια και αναθέματα και αφορά τη νίκη της Ορθοδοξίας έναντι των εκάστοτε κακοδοξιών.
Στην σύντομη ομιλία του ο Επίσκοπός μας ανεφέρθη στον αγώνα όλων, όσων θυσιάστηκαν και υπερμάχησαν αφενός για την ορθή πίστη και αφετέρου για την προσκύνηση των αγίων εικόνων. Εξήγησε ότι η Εκκλησία μας θέσπισε την ανάγνωση των εγκωμίων αλλά και των αναθεμάτων, ώστε από τη μία να μνημονεύουμε τα πρόσωπα που έζησαν και εργάστηκαν για το θρίαμβο της Ορθοδοξίας κι από την άλλη να αποτρέπουμε τους εαυτούς μας από τις δοξασίες ορισμένων ανθρώπων οι οποίοι έπεσαν στη πλάνη της αίρεσης και έπληξαν την Εκκλησία με τα δυσσεβή  τους διδάγματα. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε επίσης, ότι ο κάθε Ορθόδοξα βαπτισμένος Χριστιανός αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του σώματος της Εκκλησίας του  Χριστού. Αν όμως κάποιο μέλος πλανηθεί και διδάσκει θεωρίες αντίθετες προς την διδασκαλία του Χριστού και προκειμένου να μην επηρεαστούν και «σαπίσουν» και τα υπόλοιπα μέλη του σώματος, «εκκόπτεται και εις πυρ βάλλεται» από την Εκκλησία δια του αναθέματος. Με αυτόν τον τρόπο εξήγησε, ότι το ανάθεμα δεν είναι έκφραση εμπάθειας εκ μέρους της Εκκλησίας, αλλά γίνεται προς σωφρονισμό των ασθενούντων από την αίρεση και ασφαλώς για την πνευματική προστασία των Ορθοδόξων από κάθε αίρεση.

 cc

1OIUFJHGIOIJO

5iuh

6uhi

7hui

8hu

9dth

IMG 0548

IMG 0477

2ijo

IMG 0470

10fgh

 IMG 0506

3ioj

4jio

5ji

6ij

8ioj

9f

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes