2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή18Φεβρουάριος2018

Ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως στον Καθεδρικό (ΒΙΝΤΕΟ)

            Σε άκρως οικογενειακή ατμόσφαιρα και όπως αρμόζει στην σπουδαιότητα της Ακολουθίας, τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή της Τυρινής, το απόγευμα ο πρώτος κατανυκτικός Εσπερινός, ο της Συγχωρήσεως, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως. Για το βίντεο (ΕΔΩ)
            Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, προέτρεψε όλους να εισέλθουν φέτος «ουσιαστικά» στο στάδιο της νηστείας. Πρώτο βήμα για τον αγώνα μας αυτό, είναι να αποβάλουμε τα έργα του σκότους και να ενδυθούμε τα έργα του φωτός. Να  συγχωρήσουμε όσους μας έχουν λυπήσει και αντιστοίχως να ζητήσουμε και εμείς συγχώρηση. Η καθαρή και ήσυχη συνείδηση είναι το σημείο ενάρξεως του αγώνα για το φωτισμό· η προσευχή, η ελεημοσύνη και η συγχωρητικότητα είναι τα όπλα για τους επερχόμενους πειρασμούς. Η αγάπη και η συγχώρηση είναι βασικά γνωρίσματα του αληθινού Χριστιανού.  
             Ο Επίσκοπός μας, στο πλαίσιο της ομιλίας του, αφηγήθηκε μία πραγματική ιστορία, εξαιρετικά παραδειγματική, που άγγιξε τις ψυχές όλων μας. Η ιστορία αφορούσε δύο καρδιακούς φίλους, καλούς Χριστιανούς, που στην πορεία της ζωής τους -ο ένας ως Ιερωμένος και ο άλλος ως λαϊκός- πήραν διαφορετικές κατευθύνσεις, χωρίστηκαν, αποστράφηκαν, ζήλεψαν, συκοφάντησαν και μίσησαν ό ένας τον  άλλο. Όταν ο κληρικός κλήθηκε να μαρτυρήσει για την αγάπη του Κυρίου δια του απαγχονισμού, ο παλιός του φίλος -λαϊκός-  έτρεξε να δώσει και να πάρει συγχώρεση, πριν εκείνος παραδώσει την ψυχή του. Αν αυτό συνέβαινε ο κληρικός θα αποτελούσε πιθανόν έναν από τους εκλεκτούς μάρτυρες του Θεού, ενώ ο λαϊκός θα ζούσε χριστιανικά με την ικανοποίηση και τη χαρά της συγχώρεσης. Αντί αυτού, ο ανυποχώρητος λόγω ζήλιας κληρικός, αρνήθηκε τη συγχώρεση στο συνάνθρωπο, έχασε τη Χάρη του Θεού και κατόπιν αρνήθηκε τον ίδιο τον Κύριο. Στον άκουσμα της προδοσίας του Χριστού, ο έχων επίγνωση λαϊκός, παραδέχτηκε και βροντοφώναξε την Ορθόδοξη πίστη του, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο μαρτύριο και να λάβει το πολυπόθητο στέφανο. Αυτή, είπε ο Επίσκοπός μας, είναι η δύναμη και η αξία της συγχωρητικότητας και ολοκλήρωσε την ομιλία του με την ευχή άπαντες να έλθουμε εις εαυτόν, να επιτρέψουμε το φως του Κυρίου να φωτίσει τη ψυχή μας, ιδιαιτέρως σε αυτή την περίοδο της Αγίας και μεγάλης Σαρακοστής με στόχο την πνευματική μας αφύπνιση.
            Τέλος, ο Σεβασμιώτατος διάβασε την Συγχωρητική Ευχή και όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, έδωσαν τον ασπασμό της συγγνώμης.

 

1JI

2IU

3IU

4HUI

5HIU

6IUH

7IUH

8HIU

9DTH

10DH

11UIN

12NI

13NUI

14NIU

15IUN

16NI

IMG 9647

17IUN

19DRH

 DSC1094

20DTH

21NI

22INU

25IJN

26N

27NUI

28IN

29DTH

30DH

31JNO

32NU

33IN

34IUN

35INU

36NIU

37INU

38DH

39XG

40DG

48IHN

41IU

44IJNO

45IJN

46NIU

IMG 9664

47IN

43INU

 

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes