2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Εορτασμός Ανακομιδής των Λειψάνων του Ιερού Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό

Παρασκευή09Φεβρουάριος2018

Ο Εορτασμός Ανακομιδής των Λειψάνων του Ιερού Χρυσοστόμου στον Καθεδρικό

                           Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών, τελέσθηκε ο εορτασμός της Ανακομιδής των Λειψάνων του Ιερού Χρυσοστόμου, προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου μας με συλλειτουργούς ιερείς της μητροπόλεως.
               Απότμημα του θαυματουργού Ιερού Λειψάνου του Μεγάλου Πατρός και Διδασκάλου της Ανατολικής ημών Εκκλησίας, τέθηκε προς προσκύνηση, χάριν ευλογίας των εκκλησιαζομένων πιστών. 
                Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία και διαταγή του Βυζαντινού Αυτοκράτορα, Θεοδοσίου του Β', υιού της άπληστης και ασεβούς Αυτοκράτειρας Ευδοξίας, που επί σειρά ετών καταδίωκε τον Άγιο άνδρα και που προκάλεσε δις, την εξορία του.  Τόσο ο Αυτοκράτορας, όσο και σύσσωμη η αυλή, ο Ιερός κλήρος και ο λαός της Κωνσταντινουπόλεως υποδέχτηκαν με τιμές το Λείψανο του άδικα εξόριστου και συκοφαντημένου Ιεράρχου, το οποίο και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Ο Επίσκοπός μας, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις σοβαρές αξιώσεις που είχε ο Άγιος ως Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως από τους Ιερείς του, το υψηλό πνευματικό τους επίπεδο και την άμεμπτη συμπεριφορά, στάση και διαγωγή τους. Οι Ιερείς που περιστοίχιζαν τον Ιερό Διδάσκαλο ήταν «δακτυλοδεικτούμενοι», πραγματικοί μαθητές του. Ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε και στο τραγικό γεγονός της ασεβεστάτης Ευδοξίας που ακόμη και μετά το θάνατό της, μουγκρητά ακούγονταν από το μνήμα της. Αυτό, είπε, ήταν αποτέλεσμα της συκοφαντίας και διαβολής της, ενάντια στον Μέγα Ιεράρχη, κάνοντας σαφές ότι ο άδικος σχολιασμός κληρικού αποτελεί μεγάλο και επικίνδυνο αμάρτημα.

1UE

2IUH

3JU

4IU

5NIU

6NI

7NI

8ERG

10DFG

11NI

12TH

13UIN

14RGI

15NIU

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes