2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κοπή πίτας νέων της Μητροπόλεώς μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη23Ιανουάριος2018

Κοπή πίτας νέων της Μητροπόλεώς μας (ΒΙΝΤΕΟ)

      Μία μεγάλη οικογενειακή εορταστική συνεστίαση, πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ασπρόπυργο ,στην παρακείμενη, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, αίθουσα, για την κοπή της πίτας των Νέων της Μητροπόλεώς μας.
      Η όμορφη και ιδιαιτέρως ζεστή εκδήλωση που φιλοξένησε την πολυμελή οικογένεια των ενοριών Αχαρνών και Ασπροπύργου με οικοδεσπότη τον Ποιμενάρχη μας,  αποτελεί πλέον μια από τις όμορφες παραδόσεις της Μητροπόλεως. Το καλωσόρισμα και την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Πρωτοσύγκελλος π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδης. Την κοπή της Αγιοβασιλόπιτας «στόλισε» με ύμνους και κάλαντα, κλιμάκιο της Μικτής Χορωδίας της Μητροπόλεώς μας υπό την καθοδήγηση του χοράρχου κ. Ιωάννου Κιαχόπουλου και με τη συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. Στο τέλος απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στους νέους, στα παιδιά μας, τους επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και σε διακεκριμένους διεθνώς νέους, πρωταθλητές στον αθλητισμό και στο σκάκι.
      Ο Επίσκοπός μας, με αφορμή το δώρο που συνόδευε το φλουρί της Αγιοβασιλόπιτας, την εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου του νέου Ομολογητού, έκανε μία αναδρομή στο παρελθόν, σε ένα γεγονός που σήμερα είναι άκρως επίκαιρο. Μίλησε για τον αγώνα του Αγίου, στην περιοχή Μοναστήρι όπου έζησε μαχόμενος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Σε πρόταση δε, του Βασιλιά της Σερβίας, να παραμείνει στην περιοχή ως Επίσκοπος , ο Άγιος απάντησε σθεναρά, ότι ρόλος του είναι η διακονία του Ελληνικού ποιμνίου. Ο Ποιμενάρχης μας σε τόνο έντονο σχολίασε την προσπάθεια υποτίμησης της τεράστιας συγκέντρωσης-συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη δύο ημέρες πριν. Αναφέρθηκε στο σπουδαίο εθνικό φρόνημα των Ελλήνων συμπατριωτών μας, οι οποίοι αψήφησαν τα εμπόδια, τεχνητά και φυσικά, για να βρεθούν εκεί, όπου εκδηλώθηκε η αντίθεση και αντίσταση στη μεγάλη αυτή προδοσία. Έκανε αναφορά στα λόγια του Πατροκοσμά «ψυχή και Χριστός σας χρειάζεται», λέγοντας ότι όλα μπορούν να μας τα πάρουν, όχι όμως την ψυχή, την πίστη, τον Χριστό μας, σημειώνοντας πως και η πατρίδα, ο τόπος που γεννηθήκαμε και ανδρωθήκαμε ως Ορθόδοξοι, ο τόπος ο οποίος ανέδειξε τους μάρτυρες, τους ήρωές μας, είναι και αυτός, μέρος της ψυχής μας. Αναφέρθηκε στον ίδιο το Μ. Αλέξανδρο και στα ιστορικά εκείνα στοιχεία που πιστοποιούν την Ελληνικότητά του, του ιδίου και των προγόνων του.  Ήταν φορέας του αρχαίου ελληνικού πνεύματος, του πολιτισμού και των ελληνικών γραμμάτων, είπε. Παραλλήλισε τη Μακεδονία με τις άλλες περιοχές της Ελλάδας, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Στερεά, προκειμένου να αντιληφθούμε το μέγεθος της τραγωδίας στην οποία μας οδηγούν. Κάλεσε τέλος, όλους να αντιδράσουν και να συμμετέχουν ενεργά την Κυριακή του Ασώτου, 4 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, στις ενέργειες για την εκδήλωση αντίστασης στο κρίσιμο αυτό εθνικό θέμα. (γιά το ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ)
      Ο Σεβασμιώτατος, συνεχάρη τα παιδιά που εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια και αυτά που διακρίνονται με επιτυχίες σε αθλητικές δραστηριότητες και τα ευχαρίστησε που μας κάνουν περήφανους. Στο τέλος της εκδήλωσης έδωσε σε όλους τους παρισταμένους ευχές και μοίρασε ως ευλογία, εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου του νέου Ομολογητού. 
      Ανάμεσα στους νέους μας παρόντες ήταν ο Σεβασμιώτατος Τορόντο κ. Μωυσής, κληρικοί της Μητροπόλεώς μας, ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ και δημοτική σύμβουλος Σοφία Μαυρίδη, η A’ Aντιπρόεδρος της Παμποντιακής  Ομοσπονδίας κ. Αθηνά Σωτηριάδη, ο πρόεδρος του συλλόγου " Ακρίτες του Πόντου", Στέφανος Ποιμενίδης.
5uh

9u

6y

7yh

8de

10d

11uh

12u

IMG 8872

13uh

14hu

15fg

18ij

17ji

19rg

20dg

21u

22ij

23ji

24jhu

25by

26u

28dg

29dg

30dg

31ui

32unj

33un

34nu

35un

36nu

37undg

38g

39df

40df

41un

42un

43un

44un

45nu

46nu

47un

49df

50fg

51nu

IMG 9008

53un

54un

55nu

56n

57nu

58un

59dg

60fg

61n

62nu

63un

3uh

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes