2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή μετά τα Φώτα στον Καθεδρικό

Κυριακή21Ιανουάριος2018

Κυριακή μετά τα Φώτα στον Καθεδρικό

            Στη μεθέορτη αυτή περίοδο και στον απόηχο της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής των Θεοφανείων τελέσθηκε σήμερα, Κυριακή Μετά τα Φώτα, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών. 
           Προεξάρχων της Θείας Λειτουργίας ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Μωυσής με συλλειτουργούς του τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεθώνης κ. Αμβρόσιο ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο, τον Επίσκοπο Σουτσάβας κ. Σωφρόνιο, το Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως μας π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη με τη συμμετοχη των Διακόνων π. Νεκταρίου και π. Νικολάου.
           Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης με αναφορά στο περιεχόμενο και την ουσία της διδασκαλίας του Κυρίου που είναι η αγάπη. Με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου των εορταστικών εκδηλώσεων της Γεννήσεως, της Περιτομής και της Βαπτίσεως του Κυρίου, το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε βιώσαμε την «αρχή» της πίστεως μας. Με προϋπόθεση την Ορθή πίστη, είπε, τα βασικά στοιχεία του Χριστιανισμού είναι η Αγάπη, η Συγχώρεση και η Μετάνοια. Είναι οι «συνθήκες» εκείνες, οι καταστάσεις στις οποίες, αν καταφέρει να φτάσει ο άνθρωπος, θα αντιληφθεί και τη σπουδαιότητα του βασικού μηνύματος του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου. Με τη Γέννηση, αλλά και με τη Βάπτιση του Κυρίου γίνεται φανερή η Αγάπη, γίνεται εφικτή η Συγχώρεση, δίνεται η ευκαιρία στην ανθρωπότητα για Μετάνοια. Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος προετοιμάζει την ανθρωπότητα με ένα κήρυγμα περιορισμένο σε λίγες μόνο λέξεις, μία φράση τόσο περιεκτική, ικανή να καθοδηγήσει τον άνθρωπο. Υποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο, προειδοποιεί και ετοιμάζει για τον ερχομό Του. «Μετανοείτε,…» λέει, ως προϋπόθεση απαραβίαστη. «…ἤγγικε γάρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν..»(Ματ.4,17), και δεν εννοεί άλλο, από το ότι η Βασιλεία, ο Κύριος μας δηλαδή, ήρθε στη Γη.
           Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο πολυσυζητημένο θέμα που αφορά στην Ελληνικότητα της Μακεδονίας, τονίζοντας ότι οι Έλληνες θα αντιδράσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε να εκχωρηθεί στο γειτονικό μόρφωμα η ίδια μας η ιστορία. Θα εμποδίσουμε τους επιτήδειους να εξυπηρετήσουν τα ανθελληνικά τους συμφέροντα. Θα αντισταθεί το πανελλήνιο. Θα επαναστατήσει η ίδια η Ελληνική γη, η αιματοβαμμένη από πατριώτες που την αγάπησαν και θυσιάστηκαν γι' αυτήν, τους οποίους έχει στα σπλάχνα της!
            Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε όπως κάθε χρόνο την ίδια ημέρα, η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας, τόσο αυτής του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, όσο και αυτής των Κατηχητικών Σχολείων της ενορίας. 

1U

2U

3JU

4UJ

5UJ

6U

7U

8NU

9NU

10SG

11UN

12U

13NU

14U

15UN

16NU

17V

18SR

19DF

20S

21U

22UU

23UJ

24UJ

25UJ

26JU

27FV

28F

29SR

30S

31UJ

32U

33U

34U

35JU

36J

37JU

38S

39R

40DF

41U

42OJ

43OJ

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes