2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Μητροπόλεώς μας στον Ασπρόπυργο

Κυριακή14Ιανουάριος2018

Η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας της Μητροπόλεώς μας στον Ασπρόπυργο

                       Ιδιαίτερο ήταν το περιεχόμενο της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας της Μητροπόλεως μας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ανήμερα του Αγίου Βασιλείου, στο φιλόξενο κτήμα "ΔΕΚΑ" στον Ασπρόπυργο.
                Το εορταστικό πρόγραμμα περιελάμβανε -όπως κάθε χρόνο- μουσικές μελωδίες, ύμνους και παραδοσιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Μικτή Χορωδία της Μητροπόλεώς μας υπό την χοραρχία του κ. Ιωάννου  Κιαχόπουλου -συνοδεία ζωντανής παραδοσιακής μουσικής- αλλά και σύγχρονες συνθέσεις του διεθνώς καταξιωμένου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη, αφιερωμένες στα τιμώμενα πρόσωπα των ημερών, όπως αυτό της Παναγίας μας.
                Ένα ιδιαίτερα προσφιλές πρόσωπο, η Αρχιλοχίας κ. Βασιλική Πλεξίδα, προσκεκλημένη της Μητροπόλεως, συγκίνησε τους παρευρισκόμενους μέσα από την διήγηση του θαυμαστού γεγονότος που βίωσε λίγους μήνες πριν, όταν ελικόπτερο του Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέπεσε στο Σραντάπορο Ελασσόνας, με τραγικά θύματα τέσσερις αξιωματικούς, συνεπιβάτες της, ενώ εκείνη σώθηκε θαυματουργικά από την Παναγία μας. Τη διήγηση της κ. Πλεξίδα συνόδευσε προβολή σύντομου οπτικοακουστικού υλικού, σχετικά με το γεγονός.
                Λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης, μικρή έκπληξη επιφυλασσόταν στους παριστάμενους, προσκεκλημένους και μέλη της Μητροπόλεως. Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό αφιέρωμα (βίνεο-δείτε ΕΔΩ) με θέμα τα σημαντικότερα γεγονότα της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας για τη χρονιά που πέρασε. Στο σύντομο βίντεο έγινε αναφορά στο έργο πολιτισμού, αλλά και το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως, σε χειροτονίες νέων Ιερέων και κουρές Μοναχών και Μοναζουσών, στο σημαντικό έργο κατήχησης στην Ορθόδοξη πίστη μικρών και μεγάλων, στην προσωπική σχέση που καλλιεργείται και αναπτύσσεται ανάμεσα στο ποίμνιο και τον Επίσκοπο μέσα από τακτικές επισκέψεις του -συνοδεία Ιερέων- στα σπίτια των ανθρώπων και βέβαια στο εξαιρετικής σημασίας για τη Μητρόπολή μας έργο, αυτό της θεμελίωσης και ανέγερσης του Ιερού Ναού "Παναγία Σουμελά", καθώς και του παρακείμενου χώρου με αίθουσες και γραφεία.    
            Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα της Μητροπόλεως και επιλόγησε κάνοντας έναν συμβολικό παραλληλισμό μεταξύ της φτωχής και απαξιωμένης πόλης της Ναζαρέτ, την εποχή του Ιησού και της υποβαθμισμένης σημερινής πόλης του Ασπροπύργου, με στόχο να τονίσει ότι ακόμη κι αν ένας τόπος είναι φτωχός και υποτιμημένος, μπορεί να γεννά πνευματικά τέκνα. Ο ίδιος, ο Θεός άλλωστε, από μια τέτοια φτωχή πόλη κατάγονταν. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου για την ηθική συμπαράστασή του στο έργο της Μητροπόλεώς μας. Με αφορμή την παρουσία της Δημάρχου της Μάνδρας, αναφέρθηκε στη μεγάλη αδικία  που σήμερα υφίστανται οι κάτοικοι της πληγείσας περιοχής, αφού οι αρμόδιοι που ενδιαφέρονται δήθεν για τα δικαιώματα των ανθρώπων, αδιαφορούν προκλητικά για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των συμπολιτών μας στην περιοχή. Ο Επίσκοπός μας, συνέχισε με αναφορά στις θλιβερές πολιτικές, κοινωνικές, αλλά κυρίως εθνικές εξελίξεις σχετικά με το Σκοπιανό. Έκανε σαφές πως αποτελεί προδοσία εκ μέρους των κυβερνώντων, ακόμη και η διαπραγμάτευση του Ελληνικού ονόματος «Μακεδονία» και πως στην περίπτωση παράδοσής του θα τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας, καταλήγοντας πως η Μακεδονία είναι και θα είναι Ελληνική.
             Τέλος, ο Σεβασμιώτατος πέρασε και χαιρέτισε έναν προς έναν τους παρευρισκόμενους, έδωσε ευχές και μοίρασε ευλογίες σε όλους.  
            Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου,  κα Σοφία Μαυρίδη, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, που με την ευχή και την ευλογία του, αλλά και την προσωπική του επιμέλεια, κάθε χρόνο πραγματοποιείται η εκδήλωση αυτή.
Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου ευχαρίστησε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους:
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος, κ.Φώτιο
Τον Δήμαρχο του Ασπροπύργου κ. Νικόλαο Μελετίου
Την Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Κα Κριεκούκη Ιωάννα
Τους Ιερείς της Μητροπόλεώς μας
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους συντελεστές της εκδήλωσης: 
Τον π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη για την επιμέλεια και το μοντάζ της εικόνας, του βίντεο που προβλήθηκε καί τον π. Ματθαίο Μαβίδη για την θυσιαστική προσφορά τους.
Τον χοράρχη και καθηγητή Βυζαντινής μουσικής κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο, και τα μέλη της Μικτής Χορωδίας της Μητροπόλεώς μας «ΠΑΤΡΙΟΝ ΑΝΑΛΟΓΙΟΝ» έναν προς έναν για την άρτια απόδοσή τους.
Την κα Ευαγγελία Ψαρομμάτη για τη σημαντική συμβολή της.
Τον κ. Χιονίδη Ηλία για την παραχώρηση του φιλόξενου χώρου στο κτήμα «ΔΕΚΑ»
Τον Νίκο Πιλίδη με τους συνεργάτες του για την κάλυψη στον ήχο.
Τους μουσικούς,
Στα κρουστά τον Μουρατίδη Παύλο
Στη λύρα τον Θεοδωρίδη Γεώργιο
Στα πλήκτρα τον Μεσαριτσίδη Ματθαίο
καθώς και τους:
Αντιδημάρχους του  Δήμου  Ασπροπύργου,
κ. Τσίγκο Ισίδωρο
κ. Παπαδόπουλο Αναστάσιο
κ. Σαββίδη  Παντελή
Τον Δημοτικό Σύμβουλο και  Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου κ. Μελέτιο Μπουραντά
Τον  Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Μαλαματά Ευάγγελο
Τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Γεώργιο Φίλη
Τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, κ. Κοναξή Αντώνιο
Τον Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ηλία Ιωάννη
Τη Δημοτική Σύμβουλο κα Μαυράκη Τσίγκου Ελένη
Τον Πολιτευτή Περιφέρειας Αττικής της ’’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’ κ. Πετρόπουλο Σταύρο
Την Αντιπρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κα Σωτηριάδου Αθηνά
Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου ‘’Οι Ακρίτες του Πόντου’’, κ. Ποιμενίδη Στέφανο
Τον Πρόεδρο της Εθελοντικής Ομάδας Ασπροπύργου ‘’ΘΡΙΑ’’, κ. Βασίλειο Δέδε
Την πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Μαγούλας και Περιχώρων κ. Άννα Τσεραχίδου
Τον Πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Άνω Λιοσίων ’’Τραπεζούντα’’, κ. Παπαδόπουλο Ιωάννη και τον Επίτιμο Πρόεδρο κ. Σαββουλίδη Χρήστο
Tην Πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών ''Κροκωνίς'', κα Ρηγάτου Μαρία.

1UO

2OJ

3OJI

4HN

5JI

6NO

7NO

8ON

9TH

10GR

11IOM

12M

13OI

14OM

IMG 1536

15MOI

16MO

IMG 1497

18OM

19DG

20GR

21OIM

22OMI

23MO

24OM

25MO

26MO

27OM

28MO

29MO

30SFG

31ON

32ON

Η κ. Βασιλική Πλεξίδα

34OJ

35ON

36HTD

37SG

38G

39DH

40DH

41SG

42GS

IMG 1439

43SRG

44SG

45SRG

46D

47DH

48DHT

49RTH

50DTH

51GR

52GD

53SRG

54DG

55SG

56DH

57DH

58TH

59H

60DH

IMG 1885

61DH

62DH

IMG 1887

63SRG

64RH

65D

66RG

IMG 1926

IMG 1932

67TH

IMG 1936

IMG 1949

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes