2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό

Κυριακή07Ιανουάριος2018

Η εορτή των Χριστουγέννων στον Καθεδρικό

                    Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου προεξήρχε της λαμπρής Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, της Μητροπόλεως των εορτών κατά τον Ιερό Χρυσόστομο, ο  Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργό τον Πρωτοσύγκελο, π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη. 
            Οι Ιεροψάλτες απέδωσαν με τόνο πανηγυρικό την Υμνολογία της εορτής. Παρέστη δε, μεγάλο πλήθος ευσεβών πιστών που προσήλθαν για να τιμήσουν καθηκόντως τη γενέθλια ημέρα του Σωτήρος μας και να γίνουν μέτοχοι της σημερινής χαράς, μεταλαμβάνοντας των Αχράντων Μυστηρίων.
            Προ της απολύσεως, ο Επίσκοπός μας μίλησε σύντομα, αλλά στοχευμένα, για το μεγαλείο της χαράς που μεταφέρει με τη Γέννησή του ο Χριστός μας. Η χαρά που φέρει η Γέννησή Του είναι αυτή που υπερνικά τα πάθη της ψυχής, που θεραπεύει από τις θλίψεις, απελευθερώνει από τα συμπλέγματα, που εξαγνίζει από κάθε νοσηρότητα του νου και αποκαθιστά στην καρδιά του ανθρώπου την ηρεμία, την πραότητα, τη σεμνότητα, την καλοσύνη και την χωρίς μέτρο αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Η χαρά της Γέννησης του Θείου Βρέφους είναι αυτή που δίνει την δεύτερη ευκαιρία, που επιτρέπει τη μετάνοια, την επανόρθωση, την ανακαίνιση, τη νέα και καλή αρχή στη ζωή μας, με προορισμό τον Παράδεισο. Ας επιτρέψουμε είπε, εν Χριστώ αδελφοί, η χαρά αυτή, να φωλιάσει για τα καλά στις ψυχές μας. 
            Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους, όσοι θέλουν, να τύχουν του μεγαλείου της χαράς της ενανθρωπίσεως του Κυρίου μας. Ιδιαιτέρως ευχήθηκε στους αυταδέλφους Ιεροψάλτες, στον εορτάζοντα Λαμπαδάριο, Εμμανουήλ και στον Πρωτοψάλτη, Βασίλειο Αβραμίδη.
            Μετά την απόλυση, σύσσωμο το εκκλησίασμα έψαλλε τα παραδοσιακά κάλαντα, γεγονός που προκάλεσε χαρά και συγκίνηση σε όλους! 

1YH

2YH

3U

4UH

5IH

6IFG

7BU

8DTH

9B

10SG

12YB

13HY

14H

15YH

17SH

18G

19SRG

20EF

21UN

22NU

23UN

24SG

25HNU

26HNU

27SRG

28SRG

29SF

30S

31NI

32JI

33UN

34NU

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes