2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Μητροπόλεώς μας

Πέμπτη04Ιανουάριος2018

Η Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Μητροπόλεώς μας

                  Το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων κατέκλυσε και φέτος την αίθουσα του κινηματοθεάτρου “Γαλαξίας”, στον Ασπρόπυργο, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης της Μητροπόλεώς μας, Αττικής και Βοιωτίας, που παραδοσιακά πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια.

1u

2oj

3oji

AGF 8914

4oji

5ijo

AGF 8951 

            Το μήνυμα της προσφοράς και της αυτοθυσίας, ήταν αυτό το οποίο με την ευχή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου, μοιραστήκαμε φέτος μέσα από τη δραματοποίηση του κλασσικού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «στο Χριστό στο κάστρο». Παιδιά και νέοι της Μητροπόλεώς μας, με μια έξοχη ερμηνεία και σε μια εξαιρετική εκ μέρους των συντελεστών εκτέλεση της θεατρικής παράστασης, μας ταξίδεψαν στην παλιά Ελλάδα, σε κάποια άλλα Χριστούγεννα, όπου αγνοί άνθρωποι της φτωχής ακόμη Ελληνικής περιφέρειας, έκαναν πράξη τη χαρά της προσφοράς και της ανιδιοτέλειας. «Με πρωτεργάτη τον Ιερέα ενός μικρού χωριού της Ελληνικής επαρχίας του 19ου αιώνα, χωριανοί, αψηφώντας τους κινδύνους και τη σφοδρή κακοκαιρία, επιχείρησαν να ταξιδέψουν δια θαλάσσης με προορισμό ένα δυσπρόσιτο κάστρο, προκειμένου να διασώσουν δυο νεαρούς υλοτόμους που είχαν αποκλειστεί εκεί την παραμονή των Χριστουγέννων. Στο απομακρυσμένο κάστρο βρισκόταν ο Ναός του Χριστού, όπου ο τολμηρός και γεμάτος πίστη Ιερέας θα Λειτουργούσε τα Χριστούγεννα. Η άφιξη και παρουσία των χωριανών στο μέρος αυτό στάθηκε ευκαιρία διασώσεως και έτερου πλοίου που ταξίδευε στην περιοχή. Η λήψη της γενναίας απόφασης του ταξιδιού των χωριανών, το γεμάτο κινδύνους δια θαλάσσης ταξίδι, η ευλογημένη άφιξη στον προορισμό, στο Ναό του Χριστού στο κάστρο και ο κατανυκτικός εορτασμός -με ύμνους και ψαλμούς- της Γέννησης του Κυρίου, ήταν οι σκηνές που συνέθεσαν τη γεμάτη ανιδιοτέλεια περιπέτεια των χωριανών». Εναλλαγές εντυπωσιακών εικόνων και ήχων, προβολές υποστηρικτικών βίντεο, φωτισμός και βέβαια τα εξαιρετικής αισθητικής σκηνικά, συνέβαλαν καταλυτικά στην παρουσίαση του αξιέπαινου, για τις σεμνές αξιώσεις της Μητροπόλεώς, μας αποτέλεσμα.

1iui

6ijo

2ni

7jio

3n

8jio

4n

IMG 8262

9un

10n

5ln

6nko

7no

8b

10dh

11ni

12bu

11in

12ni

IMG 8264

13bu

15bu

13ni

16bu

BIL 0799

AGF 8999

14nij

15ni

17bu

16nji

18dh

17ni

19hb

18oi

19ni

20in

20nniu

21ni

22ni

23ni

24gb

25b

26bu

27bu

21b

22bu

23u

24ni

25niu

26niu

28

            Το νοερό ταξίδι στην παλιά Ελλάδα και μάλιστα της επαρχίας, συνεχίστηκε με τα παραδοσιακά Κάλαντα των Χριστουγέννων από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας. Τα κάλαντα απέδωσε με ενθουσιασμό η μικτή χορωδία της Μητροπόλεώς μας, νέοι της θεατρικής ομάδας και παιδιά των Κατηχητικών μας Σχολείων, με τη συνοδεία μουσικών παραδοσιακών οργάνων, υπό τη διεύθυνση του χοράρχου μας. Η χαρούμενη, Χριστουγεννιάτικη διάθεση της χορωδίας μας, εμπλουτίστηκε με την προβολή εναλλακτικών εικόνων από διάφορα μέρη της χώρας μας, που κόσμησε με χρώμα τη σκηνή. Τα κάλαντα ολοκληρώθηκαν με τα επίκαιρα κάλαντα, που με συνέπεια στο θέμα της Χριστουγεννιάτικης γιορτής, ως μήνυμα έφεραν τη χαρά της προσφοράς και της αυτοθυσίας.

29dth

30xfg

27ni

31i

28ni

32ni

33nij

34in

35niu

29ni

36nij

37ni

30ni

38in

39ff

40h

            Στο τέλος της Χριστουγεννιάτικης εορτής, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης απεύθυνε χαιρετισμό προς όλους (δείτε ΕΔΩ) , όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση, μεταφέροντας κι εκείνος, με λόγια πατρικά, το μεγαλείο της ωφέλειας που προκύπτει για τον άνθρωπο, μέσα από την αυθόρμητη εκδήλωση προσφοράς και αυτοθυσίας, τόσο για τον ωφελούμενο όσο και για τον δωρητή. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην συγκίνηση που προκάλεσε η έκπληξη μπροστά στην οποία βρεθήκαμε, όταν ύστερα από τις θλιβερές συνέπειες του τραγικού θανατηφόρου -για τους κατοίκους της περιοχής της Μάνδρας- γεγονότος, άνθρωποι από παντού, έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους πληγέντες. Ενέργεια ενδεικτική της βαθιάς Χριστιανικής μας παιδείας, που όσο κι αν βάλλεται, υφίσταται ακόμη στις ψυχές των Ελλήνων. Ο Σεβασμιώτατος ολοκληρώνοντας έδωσε ευχές από καρδιάς σε όλους, για καλή δύναμη, σωματική και πνευματική υγεία και βέβαια καλά Χριστούγεννα.

41ni

42ni

31ni

             Η φετινή εορταστική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απόδοση από τη χορωδία της Μητροπόλεώς μας, τριών σύγχρονων μουσικοσυνθέσεων του καταξιωμένου διεθνώς Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Σταμάτη Σπανουδάκη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την ευγενή παραχώρηση της μουσικής. «Αγγέλων Δάκρυ» - Τεριρέμ, που όπως η παράδοση αναφέρει, όταν η Παναγία νανούριζε τον Υιό της, τον Κύριό μας, του έλεγε το Τεριρέμ. «Δέσποινα», αφιερωμένο στην Μητέρα Του Θεού, σε Εκείνη που έγινε Γέφυρα και ένωσε τον άνθρωπο με Τον Θεό, την Παναγία μας και τέλος, «Η Παρθένος Σήμερον», κοντάκιο της εορτής των Χριστουγέννων.

32niuni

43nu

33inb

44ni

BIL 1090

34niu

   Λίγο πριν την ολοκλήρωση της βραδιάς η παρουσιάστρια και Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου, κα Σοφία Μαυρίδη, ευχαρίστησε :
Πρωτίστως, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, που με την ευχή και την ευλογία του, αλλά και την προσωπική του επιμέλεια, κάθε χρόνο πραγματοποιείται η εκδήλωση αυτή.
    Όλους, όσοι τίμησαν με την παρουσία τους:
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόριο.
Τον Θεοφιλέστατο Γαρδικίου, κ. Κλήμη.
Τον Ιερό κλήρο, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης Φυλής, Αρχιμανδρίτη Θεοδόσιο. 
Τον  Δήμαρχο του Ασπροπύργου, κ. Νικόλαο Μελετίου που είναι πάντοτε δίπλα μας.
Τους Ιερείς μας, που με πολλή αγάπη -πέρα από τα ιερατικά τους καθήκοντα- ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό στις ανάγκες της γιορτής μας, τον Πρωτοσύγκελο π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη για την επιμέλεια και το μοντάζ της εικόνας, των βίντεο και των σλάιντς που προβλήθηκαν, τον π. Ματθαίο Μαβίδη για την εν γένει θυσιαστική του προσφορά και τον π. Λεωνίδα Πίττο για την κατασκευή και επιμέλεια των υψηλής αισθητικής σκηνικών μας.
Τον χοράρχη μας κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο και τα μέλη της μικτής χορωδίας της Μητροπόλεώς μας, έναν προς έναν.
Ιδιαιτέρως, την κα Ευαγγελία Ψαρομμάτη για την διασκευή, σκηνοθεσία και επιμέλεια του θεατρικού έργου και την κατηχήτρια κα Κυριακή Μωυσιάδη για την πολύτιμη συμβολή της. 
Τα παιδιά και τους νέους της θεατρικής ομάδας, που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, μάς προσέφεραν ένα θέαμα μεστό από ουσία και μηνύματα και που μαζί με τη χορωδία μας, μάς ταξίδεψαν προς τον πιο όμορφο προορισμό, τα Χριστούγεννα!
Τους συνεργάτες στον ήχο και την εικόνα, τον Νίκο Πιλίδη ΑΧΟΝ sound κ την ομάδα του.  
Τον Βασίλη  Γεωργαντά  για την βιντεοσκόπηση.  
Τον Στέφανο Τασούλη για την επιμέλεια και την εκτέλεση του ήχου.
Τους μουσικούς: 
Στο βιολί, τον Ανδρέα Χανιώτη.
Στην ποντιακή λύρα, τον Γεώργιο Θεοδωρίδη και τον Αλέξανδρο Μιχαηλίδη.
Στο λαούτο, τον Αλέξανδρο Τσίτο.
Στο κανονάκι, τον Χαρίλαο Λαδιά.
Στο νταούλι και τα κρουστά, τον Χρήστο Μαυρίδη. 
Τη Δήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας, κα Κριεκούκη Ιωάννα.
Tον Πρόεδρο του Πνευματικού, κ. Μελέτιο Μπουραντά και τους συνεργάτες του για τη διάθεση της αίθουσας και την παροχή των παραδοσιακών στολών.
Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ασπροπύργου, κ. Αντώνιο Καραμπούλα.
Τους Αντιδημάρχους του  Δήμου  Ασπροπύργου, κ. Σαββίδη  Παντελή και κ. Παπαδόπουλο Αναστάσιο.   
Το Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κ. Μαλαματά Ευάγγελο.
Τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο  και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κ. Παπαδόπουλο Δημήτριο.
Τον  Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Πρόεδρο του Συλλόγου Κατοίκων Παραλίας Ασπροπύργου, κ. Κοναξή Αντώνιο.
Τον  Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης και Τρίτης Ηλικίας κ. Κατσαρό Ιωάννη.
Τον Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης και Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Ηλία Ιωάννη
Την Αντιπρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, κα Σωτηριάδου Αθηνά.
Τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου ''Οι Ακρίτες του Πόντου'', κ. Ποιμενίδη Στέφανο
Την Πρόεδρο του Γυναικείου Κινήματος ''Υγεία και Άθληση'' και Γεν. Γραμματέας του Αθλητικού Συλλόγου ’’Πυρρίχιος’’, κα Σαμψωνίδου Σοφία. 
Τον Πολιτευτή Περιφέρειας Αττικής της ’’ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ’’ κ. Πετρόπουλο Σταύρο.
BIL 1006

45in

46b

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes