2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

Κυριακή31Δεκέμβριος2017

Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

               Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λιβαδειάς βρέθηκε σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως -ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη πάντων των προπατόρων του Χριστού, καθώς και πάντων των προφητών και δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης- ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Χρυσόστομος, όπου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία με συλλειτουργό τον εφημέριο, π. Ευάγγελο και τη συμμετοχή πυκνού εκκλησιάσματος.
               Στην ομιλία του ο Επίσκοπός μας εξήγησε τη σημασία της σημερινής εορτής και κατόπιν μίλησε για την Μητρόπολη των εορτών, όπως χαρακτηριστικά ονομάζει τα Χριστούγεννα ο Ιερός Χρυσόστομος. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι το περιβάλλον στο οποίο γεννήθηκε ο Χριστός αποτελούνταν από Άγια πρόσωπα, πρωτίστως την Παναγία μας και δευτερευόντως τον δίκαιο Ιωσήφ. Ο Ιωσήφ -όπως ανέφερε το σημερινό Ευαγγελικό ανάγνωσμα- μόλις αντιλήφθηκε την εγκυμοσύνη της Θεοτόκου, δεν σκέφθηκε να την διασύρει, αλλά σκεπτόμενος να την «απολύσει λάθρα», δέχθηκε τη Θεία πληροφορία για την από του Αγίου Πνεύματος κυοφορία της Παναγίας μας. 
            Αναφορικά με τη μνήμη των προπατόρων, ο Επίσκοπός μας σημείωσε ότι ο Χριστιανισμός αποτελεί τη μοναδική περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητος, κατά την οποία άνθρωποι φωτισμένοι από το Άγιο Πνεύμα προανήγγειλαν εκατοντάδες χρόνια πριν από την έλευση του Χριστού, τα περί της ζωής του Κυρίου μας. Αυτό καθαυτό το γεγονός δείχνει την μέριμνα του ίδιου του Θεού, να βρει τα χαμένα του πρόβατα και να τα επαναφέρει στην προ της πτώσεως κατάσταση του Παραδείσου.
            Κλείνοντας, ευχήθηκε τα Καλά Χριστούγεννα σε όλους τους πιστούς με την προοπτική να γεννηθεί στις ψυχές μας ο Χριστός, ώστε να τον συναντήσουμε στη χαρά του Παραδείσου.

1U 

2U

4U

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes