2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο

Πέμπτη28Δεκέμβριος2017

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο

                Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Ασπρόπυργο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας.
            Πλήθος πιστών προσήλθε να τιμήσει τη μνήμη του Αγίου, αλλά και να προσκυνήσει απότμημα Ιερού λειψάνου του, του οποίου η παρουσία αποτέλεσε ιδιαίτερη ευλογία για όλους.
            Μετά την ευλόγηση των άρτων και την ομιλία του Επισκόπου μας ακολούθησε η λιτανεία του Αγίου λειψάνου και της Αγίας εικόνος πέριξ της πλατείας του Αγίου Ελευθερίου. Τα Ιερά λείψανα και την εικόνα του Αγίου συνόδευσαν στη λιτανεία οι ευσεβείς πιστοί, ανάμεσα στους οποίους και αιρετοί του Δήμου Ασπροπύργου. 

1U

2UI

3IU

IMG 8036 1

6UI

7IU

8RTH

9S

10FB

11UNI

12IUN

14UI

15IN

16NI

17NI

18IUN

19DHT

20SVR

21NU

22UN

23IN

24IN

25NI

26NI

27NIU

28GB

29SV

30CB

31NU

32NUI

33NIU

34NI

35NI

36IN

37IN

                   Σήμερα, σε κλήμα κατάνυξης τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Ποιμενάρχου μας, με συλλειτουργούς, τους Ιερείς των όμορων ενοριών του Ασπροπύργου, αλλά και άλλων ενοριών της Μητροπόλεώς μας.
            Στην ομιλία του, ο Επίσκοπός μας έκανε αναφορά στον ένδοξο βίο και στο μαρτυρικό -για τη δόξα του Θεού- τέλος του Αγίου. Με λόγια ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά μίλησε για τη μητέρα του Αγίου, Αγία Ανθία, αναφερόμενος στο σπουδαίο έργο της Χριστιανικής ανατροφής με την οποία γαλούχησε το παιδί της. Ως Χριστιανή μάνα -του ορφανού από πατέρα Ελευθέριου- φρόντισε να ενσταλάξει τις Χριστιανικές αρχές στο παιδί της, αφού πρωτίστως οι αρχές αυτές αποτέλεσαν βίωμα για την ίδια. Χωρίς δισταγμό εμπιστεύθηκε η σταθερή και ακλόνητη στην πίστη μάνα, το μονάκριβο παιδί της στα χέρια του Χριστιανού Επισκόπου, με σκοπό ο νεαρός ακόμη Ελευθέριος να υπηρετήσει την Εκκλησία. Τόσο η ανατροφή, όσο και οι φυσικές αρετές του Αγίου συνετέλεσαν ώστε με τη Χάρη του Θεού, να αναδειχθεί σε κληρικό και κατόπιν σε Επίσκοπο της Εκκλησίας σε πολύ νεαρή ηλικία. Η σπουδαία φήμη του λόγω των αρετών που τον διέκριναν, τον οδήγησε ενώπιον του ηγεμόνος της εποχής, όπου ομολογήσε με θάρρος τον Χριστό για να περάσει -μαζί με την μητέρα του- «εἰς τὴν ἐλευθερίαν τῆς δόξης τῶν τέκνων τοῦ Θεοῦ».        
Ο Άγιος Ελευθέριος, είπε ολοκληρώνοντας ο Επίσκοπός μας, είναι αυτός τον οποίο συχνά επικαλούμαστε να μεσιτεύει προς τον Κύριο για την πνευματική μας απελευθέρωση από κάθε αρνητικό και μικροπρεπές συναίσθημα που μας εγκλωβίζει και μας βασανίζει, όπως αυτό του ατομισμού, της πλεονεξίας, της ιδιοτέλειας και όλων, όσα μας απομακρύνουν από τον Χριστό μας. 

1uy

4ui

2ui

3ui

5ui

6ui

7ui

8ui

9u

10fj

11ui

12u

 

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes