2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Γ' Κυριακή Λουκά στου Ι.Ν. Αγίων Πάντων Θηβών

Κυριακή22Οκτώβριος2017

Γ' Κυριακή Λουκά στου Ι.Ν. Αγίων Πάντων Θηβών

             Στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Θηβών λειτούργησε σήμερα, Γ' Κυριακή Λουκά, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, με συλλειτουργό τον εφημέριο του Ναού, π. Στυλιανό.
            Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, αναφερθείς στο γεγονός της αναστάσεως του νέου της Ναΐν, τόνισε ότι το κεντρικό μήνυμα της πίστεώς μας είναι «η Ανάσταση», για την οποία γίνεται όλος ο πνευματικός αγώνας. Κανείς μας δεν ξέρει την ημέρα, ουδέ την ώρα «ἐν η ὁ Κύριος ἔρχεται», γι’ αυτό και οφείλουμε να είμαστε σε μια διαρκή εγρήγορση· για να αρέσουμε στον Χριστό και όχι να είμαστε επιφανειακά αρεστοί στα μάτια των ανθρώπων. 
            Σχετικά με τις εξελίξεις των ημερών, αφού έκανε μια αναδρομή στο ευλογημένο παρελθόν της Ελλάδας μας, όπου τα Ελληνόπουλα διδάσκονταν αρχές και αξίες από γονείς και δασκάλους, με παράπονο επεσήμανε ότι η Ελληνική ιστορία έχει αλλάξει σελίδα και πλέον ο μόνος θεσμός που έχει απομείνει είναι η Εκκλησία. Έχουμε καθήκον, κατέληξε, σαν Εκκλησία να πάμε στο πεζοδρόμιο και να το κάνουμε «Εκκλησία». Ποτέ όμως, να μην επιτρέψουμε να γίνει η Εκκλησία μας πεζοδρόμιο.

1ubisg 1

3iubns 1

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes