2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή Αττικής

Σάββατο14Οκτώβριος2017

Η εορτή των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή Αττικής

       Στις εορταστικές εκδηλώσεις της πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης στη Φυλή Αττικής συμμετείχε ο Μητροπολίτης μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομος.
       Στον Πολυαρχιερατικό  πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Αμβρόσιος, συγχοροστατούντων του εορτάζοντος οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανού, του Μητροπολίτου μας και των Θεοφιλέστατων Επισκόπων Σουτσάβας κ. Σωφρονίου, Γκαλατίου κ. Διονυσίου και Γαρδικίου κ. Κλήμεντος.
       Ομιλία εκφώνησε ο Επίσκοπος Μεθώνης με αναφορά στα πρόσωπα των εορταζόμενων Αγίων αναπτύσσοντας το θέμα περί μετανοίας.
       Την κυριώνυμο ημέρα, του λαμπρού Πολυαρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ωρωπού και Φυλής κ. Κυπριανός, με συλλειτουργούς τον εκπρόσωπο της Εκκλησιάς της Ρουμανίας, υπό τον Μητροπολίτη κ. Βλάσιο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σουτσάβας κ. Σωφρόνιο, τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γερόντιο, τον Ποιμενάρχη μας Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο, τον Δημητριάδος κ. Φώτιο, τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Μεθώνης κ. Αμβρόσιο, Γκαλατίου κ. Διονύσιο, Γαρδικίου κ. Κλήμεντα, πλειάδα Ιερέων και δύο Διακόνων.
       Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Δημητριάδος τονίζοντας τη χαρισματική δύναμη των Αγίων κατά της μαγείας, μεταφέροντας τις ευχές στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο κ. Κυπριανό εκ μέρους Μακαριωτάτου και των Ιεραρχών.
       Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο εορτάζων και οικοδεσπότης Μητροπολίτης ευχαρίστησε για την παρουσία τους, τους Αρχιερείς, τις Μοναστικές αδελφότητες, τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και τον πιστό λαό του Θεού που για μια ακόμη φορά κατέκλυσαν τόσο το Καθολικό, όσο και τους αύλιους χώρους της Ιεράς Μονής.
      Μετά τη καθιερωμένη λιτανεία των Αγίων λειψάνων και της Αγίας εικόνος των τιμώμενων Αγίων, πραγματοποιήθηκε η αρτοκλασία όπου ο Σεβασμιώτατος κ. Κυπριανός έκανε αναφορά στον μακαριστό κτήτορα της Μονής, Μητροπολίτη κυρό Κυπριανό. 
     Τέλος η φιλόξενη αδελφότητα της Μονής υπό τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη, Γέροντα Θεοδόσιο παρέθεσε μοναστηριακή τράπεζα.

Από τον Εσπερινό 

1NUIDH

2HINSG

3HIUXFG

4FGNU

6IUHG

8GHJHJDT

9SHRH

12BHSUFG

19GFJJGF

14BUXYFG

15UHBFGD

18VHM

17DFH

23SHR

26DH

27FJ

28FGJ

Από τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία 

1HUIBDFG

2UYSG

 DSC0189

3IUS

4UING

5IUG

6IUNSFG

r

8NIUGR

9SRHRH

10DFH

11INUSG

12INUSFG

13IUBSG

14INUFDH

15IUBD

16IDHJ

17IUNNH

18SGNN

19RDH

 DSC0288

20SRHG

21NIUSRG

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes