2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού σε Κερατέα, Μαγούλα και Χίο

Τετάρτη27Σεπτέμβριος2017

Η εορτή του Τιμίου Σταυρού σε Κερατέα, Μαγούλα και Χίο

     Την πανευφρόσυνο εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως εόρτασε η τοπική μας Εκκλησία, χθες καί σήμερα, σε Κερατέα και Μαγούλα.
      Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού Κερατέας με συγχοροστατούντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Σαλαμίνος,  κ. Γερόντιο. 
      Ακολούθησε λαμπρά λιτανεία υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου -παρουσία και του Δημάρχου Λαυρεωτικής, κ. Δημητρίου Λουκά, εκπροσώπων φορέων, καθώς και του πολιτευτή κ. Σταύρου Πετρόπουλου- και αμέσως μετά η ευλόγηση των άρτων.
      Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανέφερε ότι είναι συγκινητικό να διαβάζει κανείς στην ιστορία για αυτοκράτορες και ουσιαστικά κοσμοκράτορες, όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ελένη οι οποίοι, ενώ είχαν άφταστη εγκόσμια δύναμη και εξουσία, παρά ταύτα πίστευαν στην υπερκόσμια δύναμη του Τιμίου Σταυρού και τον τιμούσαν υπερβαλλόντως, όπως ακριβώς αρμόζει στο σύμβολο της πίστεως. Τοποθετούσαν τον Σταυρό στο στέμμα  τους, τον χάραζαν στις ασπίδες τους, τον τοποθετούσαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, διακοσμούσαν τα δημόσια κτήρια των πόλεών τους με τον Σταυρό, εν αντιθέσει με τους σημερινούς αιρετούς-εκλεγμένους άρχοντες της πατρίδας μας που δηλώνουν άθεοι, πράγμα που το προωθούν και το επιβάλλουν αποκαθηλώνοντας και μάλιστα με το κάλυμμα της νομιμότητας κάθε τι που φανερώνει Χριστό και Ελλάδα. Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε, λέγοντας πως είναι ανάγκη οι οικογένειες και τα Κατηχητικά Σχολεία να πρωτοστατήσουν ξανά με σκοπό τη Χριστιανική διαπαιδαγώγηση, την καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος και την ουσιαστική μόρφωση των παιδιών μας και την νέας γενιάς των Ελλήνων.
 

 h

1IOJSFG

2IJDFHJ0I

3OIUNDFOUN

4UODFHOU

5DIJOH

6IOJDGH

8NUODG

9REHREH

10ERH

11UOSFG

12USRG

13NUOD

14UNDG

15DOUTH

16NUODH

17UOND

      Με μεθέορτο Εσπερινό έληξαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Μαγούλας, απόψε το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεώς μας.
      Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε η περιφορά του Τιμίου Σταυρού στους δρόμους της περιοχής, στην οποία συμμετείχε ο Ιερός κλήρος και οι πιστοί που προσήλθαν να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού. Την λιτανεία, που πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Ελευσίνας, κόσμησαν με την παρουσία τους νέοι και νέες ενδεδυμένοι με παραδοσιακές στολές, ενώ συμμετείχαν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της περιοχής, καθώς και ο πολιτευτής κ. Σταύρος Πετρόπουλος. 
     Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος, αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στο γεγονός της ευρέσεως και της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, αναφέρθηκε στη δύναμη του Σταυρού ο οποίος είναι των αγγέλων η δόξα και των δαιμόνων το τραύμα. Σημείωσε ότι ο τύπος του Σταυρού, όταν αυτός γίνεται σωστά, αποτελεί πηγή ευλογίας, ψυχικής και σωματικής δύναμης και αγιασμού. Τέλος, αναφερθείς στις κακουχίες τις οποίες κάποιοι άρχοντες επέβαλλαν στον πιστό λαό του Θεού, με σκοπό να εξαλείψουν την Ορθόδοξη συνείδηση των πιστών, τόνισε, ότι τελικά, το μόνο που κατάφεραν ήταν να διατρανωθεί η Ορθόδοξος πίστις και να δοξάζεται περισσότερο το όνομα του Κυρίου.

23UHD

24UISG

25HUIG

26UHD

 28UIONDH

29RINU

30SFGG

31NUID

32JUSG

34IUSG

35IUD

36NIUD

37UING

38DFJU

39SFH

      Στην Ιερά Μονή των Αγίων  Πατέρων Χίου εορτάστηκε με ολονύκτιο Ακολουθία η εορτή της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην οποία προΐσταται ο Αρχιμανδρίτης, γέροντας Αθανάσιος. Στον Εσπερινό έλαβε μέρος και ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας, π. Μιχαήλ.

18IUNODB

19DIN

21NUOS

22IUOND

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes