2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

Τετάρτη20Σεπτέμβριος2017

Η εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναχράντου Μεγάρων

      Στην πανηγυρίζουσα γυναικεία Ιερά Μονή "Παναχράντου" Μεγάρων τελέσθηκε ο Εσπερινός του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου, κάτω από τους θόλους του περίλαμπρου Καθολικού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Χρυσοστόμου εν μέσω Ιερέων, πλήθους ευλαβών προσκυνητών και παρουσία του Δημάρχου Μεγάρων, κ. Γρηγορίου Σταμούλη.
      Ο Επίσκοπός μας στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός της Γεννήσεως της Παναγίας μας, ως την αρχή των σημαντικοτέρων γεγονότων της Εκκλησιαστικής ιστορίας, καθώς η Παναγία έμελλε να γίνει η γέφυρα του ουρανού και της γης, αυτή που ένωσε τον άνθρωπο με τον Θεό. Η πέραν των φυσικών ορίων σύλληψη και Γέννηση της Θεοτόκου υπό της Αγίας Άννης, καθώς η δεύτερη βρισκόταν ήδη σε προχωρημένη ηλικία και μάλιστα ούσα στείρα, μας υπενθυμίζει συνεχώς τα λόγια του Κυρίου μας, ο οποίος λέγει ότι "ὅπου Θεὸς βούλεται, νικᾶται φύσεως τάξις". "Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστιν", αρκεί από πλευράς μας να έχουμε καρδιακή επικοινωνία με τον Κύριο. Όταν δε, αυτό συμβαίνει, τότε έχουμε και ουσιαστική επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας, κάτι το οποίο τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχει υποτιμηθεί ως αρχή και αξία στη ζωή μας, υπό την επίδραση των μέσων μαζικής ενημερώσεως.

1UOSFGU

2HIDFIUNG

3IFGIU

4UDIFHIUG

5UDFGUUU

6GUIHGHUUHI

7DUHHGIU

8DTHHHGD

9DHGHRGH

10CGNBDFHN

11IUGBIU

12IUFBGBUI

13UIDGHUI

14IUXGUI

15IUBIUBU

      Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, εντός του περικαλλούς Καθολικού της Ιεράς Μονής, ετελέσθη η Ακολουθία του Όρθρου χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Γαρδικίου, κ. Κλήμεντος και ακολούθως, η πανηγυρική και συνάμα κατανυκτική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων αυτώ του Σεβασμιωτάτου Δημητριάδος κ. Φωτιου, του Θεοφιλεστάτου κ. Κλήμεντος, καθώς και Ιερέων.
      Τα ιερά αναλογία πλαισιώθηκαν από τον πρωτοψάλτη κ. Νεκτάριο Κατσίρη και τον λαμπαδάριο κ. Σταύρο Γκιόκα.
      Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Θεοφιλέστατος κ. Κλήμης αναφερθείς εγκωμιαστικά στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, η οποία κατά τους Πατέρες υπήρξε πάντων των αγαθών προοίμιο. Στις ημέρες μας, συνέχισε ο Θεοφιλέστατος, η Παναγία  επιδεικνύει αξιοθαύμαστη υπομονή με όλους εμάς, δια την κατάπτωση την οποία εμμέσως αρνούμαστε να  αποφύγουμε. Τέλος, σημείωσε, ότι έχουμε καθήκον να επικαλούμαστε την Παναγία, όχι μόνο την έσχατη στιγμή, αλλά να ζητάμε πάντοτε τις πρεσβείες της και να την ευχαριστούμε για τα αγαθά που καθημερινώς απολαμβάνουμε.
      Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε η Παναγία να σκεπάζει τον λαό του Θεού και ευχαρίστησε τους προσελθόντας Αρχιερείς, τους Ιερείς, την οσιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Μαριάμ Μοναχή και την συνοδεία αυτής, καθώς και τους ευλαβείς προσκυνητές οι οποίοι προσέτρεξαν στη Χάρη της για να τιμήσουν την Γέννησή της και να πάρουν την ευλογία της.

1SRGGTT

2TAFTYTY

3YTSTFY

4UGYSGTU

5BHUSDBU

6DHHGG

7DSHHD

8DHD

9DRHD

10ZGGSHRG

11BFGSBY

12ABEFY

13BGYYYY

14DTHH

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes