2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

«Μνήμες Ρωμιοσύνης», για 2η φορά στο Δημοτικό θέατρο «Γαλαξίας»

Πέμπτη14Σεπτέμβριος2017

«Μνήμες Ρωμιοσύνης», για 2η φορά στο Δημοτικό θέατρο «Γαλαξίας»

          Μοναδικές στιγμές συγκίνησης έζησαν οι θεατές της μουσικής παράστασης της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Μνήμες Ρωμιοσύνης» που παρουσιάστηκε απόψε, για δεύτερη φορά φέτος, στο Δημοτικό Θέατρο Ασπροπύργου,«Γαλαξίας», στο πλαίσιο της ετήσιας δημοτικής πολιτιστικής διοργάνωσης, "Θριάσια 2017".
          «Μνήμες Ρωμιοσύνης», μια μουσική τριλογία μέσα από την οποία διαδραματίστηκαν μουσικό-παραστατικά τα τραγικά γεγονότα που στιγμάτισαν τη πορεία του Ορθόδοξου Ελληνισμού, η Άλωση της Πόλης, η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η Καταστροφή της Σμύρνης.
          Με την ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Αττικής και Βοιωτίας, κ. Χρυσοστόμου, η χορωδία της Μητροπόλεως μας, «Πάτριον Αναλόγιον» και ο γυναικείος χορός, υπό τη χοραρχία του κ. Ιωάννη Κιαχόπουλου απέδωσε για άλλη μια φορά με αριστουργηματικό τρόπο, το πατριωτικό αυτό έργο που τόσο με τους ύμνους, τα άσματα, τις μελωδίες, όσο και με την εικόνα, τις στιχομυθίες και τις αφηγήσεις των ιστορικών γεγονότων, παρουσιάζει την πραγματική ιστορία της Ρωμιοσύνης της 2ης χιλιετίας μ.Χ.     Ένα έργο που είχε παρουσιαστεί το περυσινό Μάιο, μήνα κατά τον οποίο τιμάται παραδοσιακά πλέον η μνήμη των νεκρών, των ηρώων και θυμάτων της άλωσης της Πόλης και της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου. 
           Με έναν συγκλονιστικό και βαθιά ειλικρινή χαιρετισμό προλόγισε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και οικοδεσπότης, κ. Νικόλαος Μελετίου, την εκδήλωση, με λόγια που ταιριάζουν σε τοπικό εκπρόσωπο και αιρετό μιας σημαντικής με πλούσια ιστορία πόλης της χώρας μας, όπως αυτής του Ασπροπύργου. 
           Αντίστοιχα ειλικρινής και απόλυτα ταυτισμένος με το πνεύμα και τα μηνύματα του έργου «Μνήμες Ρωμιοσύνης» ήταν ο χαιρετισμός του Ποιμενάρχου μας, ύστερα από το κάλεσμα του Δημάρχου, επί σκηνής.     
          Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου κ. Μελέτιος Μπουραντάς, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Μελετίου, τους Αντιδημάρχους Αναστάσιo Παπαδόπουλο, Παντελή Σαββίδη και τούς Δημοτικούς Συμβούλους. 
          Με ιδιαίτερη αναφορά καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Γρηγόριο που μας τίμησε με την παρουσία του, τους Πρεσβύτερους που παρευρίσκοντο, ενώ ευχαρίστησε εκ των προτέρων τους συντελεστές της εκδήλωσης:
-    Πρωτίστως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας Αττικής και Βοιωτίας, κ. Χρυσόστομο,
-    Τον χοράρχη κ. Ιωάννη Κιαχόπουλο, τη Βυζαντινή Χορωδία «Πάτριον Αναλόγιον» και τον γυναικείο χορό της Μητροπόλεως, καθώς και τους μουσικούς που πλαισίωσαν τη χορωδία, Λύρα: Ιορδάνης Καρακασίδης, Γεώργιος Θεοδωρίδης, στα Κρουστά: Παύλος Μουρατίδης, Βιολί: Ανδρέας Χανιώτης, Κανονάκι: Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, Πλήκτρα : Ματθαίος Μεσαριτσίδης, Σταύρος Καλαϊτζίδης, Λαούτο: Αλέξανδρος Τσίτος.
 -   Το μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη για τη μουσική του που κάλυψε τη μουσική τριλογία του έργου.
-    Τους σεβαστούς πατέρες για την απόδοση των κειμένων: π. Κωνσταντίνο Πετσαλίδη, π. Νεκτάριο Γιαζγκουλίδη και π. Λεωνίδα Πίττο.
-    Την παρουσιάστρια, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ασπροπύργου κ. Σοφία Μαυρίδη
-    Τις αφηγήτριες κ. Καλλιόπη Μαυρίδη και κ. Αφροδίτη Μουρατίδη
-    Τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως, π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη για την παραγωγή και επιμέλεια της εικόνας και τον π. Ματθαίο Μαβίδη και τους συνεργάτες του για την τεχνική επιμέλεια στον ήχο.
-    Για τη συγγραφή και σύνθεση των κειμένων την κ. Ψαρομμάτη Ευαγγελία.
             Το έργο αυτό αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας ανθρώπων που με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου διακονούν την Εκκλησία μας και με προθυμία στηρίζουν τα τελευταία χρόνια την προσπάθειά της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας στον τομέα του Πολιτισμού.

 Mnimes

1ADFIBDNBUIDN

IMG 0161

IMG 0162

2IUUBGBUH

3BUZBU

4USGUG

5NFXYY

6NISYU

7RGNEI

8EGWGUH

9HSNUHVNUH

IMG 0214

18WROOIGGIIN

10FGDHNU

39DGGGE

12HBVSDBYU

13BYUFBGUY

14UBSGBUY

15NHBUD

16DBNBUY

17BDNENVU

18DBNEUB

19RSGGVSD

20RGNUNU

22BSFSUY

23BUHSGUY

24BUGUB

25UYBER

26UFBFUB

27BHNBU

28VUNN

29SRGGG

30GGGU

31RNUGYEB

32BYSGGY

33BUSF

34SNHGBU

35WBYWYU

36DUUBUH

37DGNIENINI

38FBUHV

40BUHEUH

41NSUEII

42WUVUUUUU

43SBIBI

44IGENGIU

45BEGUYE

46BNINIBI

48BVET

49FDBEHBUN

50GGVRNE

51INEIIII

IMG 0505

IMG 0507

53BSU

54BEUIUI

55INGIBU

56UDHI

57BNVI

59RGJH

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes