2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Αγιασμός στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ

Τρίτη12Σεπτέμβριος2017

Αγιασμός στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ

         Στην αίθουσα διδασκαλίας της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. τελέσθηκε ο Αγιασμός για τη νέα χρονιά μαθημάτων της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Γαρδικίου κ. Κλήμεντος και Ιερέων όπως του Πρωτοσύγκελου π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη, του π. Ευθυμίου Μπαρδάκα ο οποίος έλαβε μέρος στον Αγιασμό και του π. Ματθαίου Μαβίδη. Ο Αγιασμός τελέσθηκε παρουσία βέβαια του κ. Μιχαήλ Μακρή, Πρωτοψάλτη, Καθηγητή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και της Β/θμιας Εκπαίδευσης, Διευθυντή της Βυζαντινής, Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, ιδρυτή και Διευθυντή της Ο.Ε.ΒΥ.Χ., καθώς και διδασκομένων και μελών της Ο.Ε.ΒΥ.Χ.
         Συγκίνηση προξένησε το γεγονός της ιδιαίτερης παρουσίασης και αναφοράς από τον Μουσικοδιδάσκαλο κ. Μιχαήλ Μακρή, στιγμών και πτυχών της προσωπικής του ζωής -σε επτά ενότητες- από το ξεκίνημα του στη μουσική των αγγέλων έως σήμερα, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος σαράντα ολόκληρων ετών, επισήμως ως Ιεροψάλτη και χοράρχη της Εκκλησίας μας.
         Για το γεγονός αυτής της επετείου εκ μέρους της Ο.Ε.ΒΥ.Χ. μίλησε μέλος αυτής, ο κ. Εμμανουήλ Βαμβακάς, ο οποίος ευχαρίστησε το χοράρχη τους για την πολυετή συνεργασία, για την παραδειγματική και κοπιαστική πορεία του στο αναλόγιο, αλλά και για την ευρύτερη προσφορά του στην τέχνη της ψαλτικής και στον πολιτισμό.
         Ο Ποιμενάρχης μας με τη σειρά του τόνισε ότι αυτό το οποίο χαρακτηρίζει την πορεία και την παρουσία του Μιχαήλ Μακρή στο χώρο της μουσικής και του πολιτισμού, είναι η απόλυτη συνέπειά του σε ότι ανέλαβε να διεκπεραιώσει, καθώς και η αποτελεσματικότητά του, η επιτυχία του να αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε το σημαντικό του έργο να βρει ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση στις καρδιές των ανθρώπων και να γνωρίσει μεγαλύτερες ακόμη επιτυχίες απ’ όσες έχουν προηγηθεί. Απευθυνόμενος στους μαθητές του χοράρχη, ευχήθηκε η συνέπεια του διδασκάλου τους να αποτελέσει γι’ αυτούς κληρονομιά πολύτιμη και να αξιωθούν να συνεχίσουν το μεγάλο και σπουδαίο του έργο.
        Ευχές μετέφεραν και ο Θεοφιλέστατος Γαρδικίου, καθώς και ο π. Ευθύμιος, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο καταξιωμένο έργο του κ. Μιχαήλ Μακρή το οποίο είναι αναγνωρισμένο απ’ όλους, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες τους για όλα όσα έχει προσφέρει πνευματικά και πολιτιστικά στην Εκκλησία και στην Ελλάδα.

1BSBG

2GBSGB

3YUXBU

6NUDGG

7BIDN

uuu 1

11NVEYU

14NBDBY

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes