2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ολοκλήρωση θερινής περιόδου της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Παναγία Σουμελά 2017»

Σάββατο26Αύγουστος2017

Ολοκλήρωση θερινής περιόδου της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, «Παναγία Σουμελά 2017»

      Με τη Χάρη του Θεού και την ευχή του Σεβασμιωτάτου μας Μητροπολίτη Αττικής και Βοιωτίας, κ. Χρυσοστόμου, ολοκληρώθηκε σήμερα, το απόγευμα η περίοδος λειτουργίας των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως «Παναγία Σουμελά 2017», που φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις των παιδικών εξοχών στα Βίλια Αττικής.
      Με απόλυτη επιτυχία, ανέλπιστη χαρά και έντονα αισθήματα ικανοποίησης στέφθηκε η για πρώτη φορά λειτουργούσα Εκκλησιαστική Κατασκήνωση για τους νέους και τα παιδιά της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας, κάτι που από ετών αποτελεί βαθιά επιθυμία και στόχο του Επισκόπου μας.
      Οι κατασκηνώσεις λειτούργησαν σε δύο ισόχρονες περιόδους, κατά τις οποίες φιλοξενήθηκαν αρχικά κορίτσια και στη συνέχεια τα αγόρια των ενοριών μας, ηλικίας από 11 έως 15 ετών, αντίστοιχα. 
      Το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών, ήταν πλήρες από ομαδικές και ατομικές καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και παιχνίδια. Παράλληλα, τηρήθηκαν με σεβασμό οι αρχές και οι κανόνες της Εκκλησίας μας, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων της περιόδου, ενόψει του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
     Η έναρξη της φιλοξενίας και η εγκατάσταση των παιδιών στην κατασκήνωση τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη περίοδο, συνοδεύτηκε από Αγιασμό του χώρου και των κατασκηνωτών, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας.    Καθημερινώς, τα παιδιά συμμετείχαν στις απογευματινές Παρακλήσεις εις την Υπεραγίαν Θεοτόκο που πραγματοποιούνταν στον προαύλιο χώρο του μικρού ναΐσκου της Αγίας Παρασκευής -εντός των εγκαταστάσεων- από Ιερείς της Μητροπόλεως και βέβαια από τον Ποιμενάρχη μας. Ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, κατά την πρώτη περίοδο, των κοριτσιών, πραγματοποιήθηκε με Θεία Λειτουργία και Θεία Ευχαριστία στον κοντινό Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, όπου ο εφημέριος π. Ευθύμιος και οι αρμόδιοι υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη τα παιδιά. Νηστεία και προσευχή τηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκήνωσης, ως είθισται.
      Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, για εφαρμογή ενός πρότυπου, αληθινού και ευλογημένου τρόπου Χριστιανικής ζωής για τα παιδιά, δεν θα μπορούσε να λείψει το παιχνίδι, η χαρά, το γέλιο, η διδασκαλία και η απόκτηση νέων, για τους μικρούς κατασκηνωτές, γνώσεων. Το πρόγραμμα κάθε ημέρας και των δύο περιόδων, αποτελούνταν από αθλήματα στα αντίστοιχα, άρτια εξοπλισμένα γήπεδα των εγκαταστάσεων. Τα παιδιά έκαναν κολύμβηση στην πισίνα, έπαιξαν καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ με τη μορφή οργανωμένων τουρνουά, ή απλών παιχνιδιών. Διασκέδασαν στο τραμπολίνο κι έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια περιπέτειας, όπως τον κρυμμένο θησαυρό, σκυταλοδρομίες κ.α. 
       Σημαντική και ιδιαιτέρως αγαπητή στα παιδιά ήταν η ενασχόληση με τις χειροτεχνίες και τις κατασκευές σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, αλλά και η διδασκαλία της ψαλτικής που γινόταν από οργανωμένη ομάδα Στελεχών της κατασκήνωσης. Τα παιδιά φεύγοντας πήραν μαζί τους αναμνηστικά, σειρά από πήλινες κι άλλες χειροποίητες μικρο-κατασκευές, δώρα που προσέφερε «ο μυστικός» τους φίλος, αλλά και τη σημαντική γνώση της των βασικών ύμνων και ψαλμών της Εκκλησία μας.
       Καθοριστικής σημασίας στην επίτευξη του στόχου της Κατασκήνωσης ήταν η παρουσία του σεπτού μας Ποιμενάρχη, ο οποίος με την έκδηλη αγάπη, την αδιάκοπη ποιμαντική του φροντίδα και το έμπρακτο ενδιαφέρον του, πραγματικά προσέγγισε τα παιδιά, συνομίλησε μαζί τους, έλυσε απορίες και προβληματισμούς, γνωρίστηκε και επικοινώνησε μαζί τους. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «...η ζωή των παιδιών στην κατασκήνωση είναι μέρος της Εκκλησίας, προέκταση, αλλά και στήριγμα των Κατηχητικών Σχολείων, βάση, εκπαίδευση ζωής για το μικρό Χριστιανό…»
       Ο Επίσκοπός μας επισκέπτετο καθημερινά, συνοδευόμενος από Ιερείς, την Κατασκήνωση κατά την πρώτη περίοδο των κοριτσιών, ενώ έμεινε και βίωσε την χάρη της κατασκηνωτικής ζωής, καθ’ όλη της διάρκεια της δεύτερης περιόδου, των αγοριών. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε ιδιαίτερη εμπειρία για τα παιδιά -τόσο τα κορίτσια, όσο και τα αγόρια- που για πρώτη φορά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο, δίπλα και κοντά στο Σεβασμιώτατο, να μοιραστούν χρόνο μαζί του ήσυχα και ελευθέρα, να πάρουν «πατρικές» συμβουλές και να ωφεληθούν. Αντίστοιχη ήταν η χαρά, η ικανοποίηση και η συγκίνηση του Επισκόπου μας, από τη συναναστροφή του με τα παιδιά.
       Καθ’ όλη τη διάρκεια της φιλοξενίας των παιδιών και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, τόσο κατά την ώρα του φαγητού στην τραπεζαρία, όσο και της συγκέντρωσης στα σπιτάκια, γίνονταν μικρές ολιγόλεπτες ομιλίες και συζητήσεις των παιδιών με τους Ομαδάρχες και τους Αρχηγούς.
       Η για πρώτη φορά λειτουργούσα Εκκλησιαστική Κατασκήνωση της Μητροπόλεως μας ήταν αφιερωμένη στην ιδιαίτερη προστάτιδα, Παναγία Σουμελά, απ’ όπου πήρε και την ονομασίας της. Ειδική μνεία έγινε στη θαυματουργική εικόνα της Παναγίας, την ιστορία και το συμβολισμό της. Κορίτσια και αγόρια έκαναν μια ιδιαίτερα εμπνευσμένη ενέργεια εις ένδειξη τιμής προς το πρόσωπο της Παναγίας, της οποίας σε δύο ημέρες την Κοίμηση θα εορτάσουμε. Κάθε ομάδα κατασκηνωτών απέκτησε τη δική της προστάτιδα Παναγία. Τα παιδιά με χειροποίητες κατασκευές από χαρτόνι και άλλα υλικά, έφτιαξαν μικρές ταμπέλες που υποδείκνυαν το προσωνύμιο της προστάτιδας του κάθε σπιτιού. Οι Ομαδάρχες μοιράστηκαν με τα  παιδιά γνώσεις για την ιστορία, τις σχετικές λαϊκές παραδόσεις και το απολυτίκιο της προστάτιδας Παναγίας, με το οποίο οι ομάδες υποδέχονταν τους Αρχηγούς στην καθημερινή επιθεώρηση καθαριότητας των σπιτιών. Αυτή είναι ενδεικτικά μια από τις πολλές δημιουργικές και ενδιαφέρουσες ιδέες, μέσα από τις οποίες τα παιδιά των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Παναγία Σουμελά 2017», όχι μόνον έπαιξαν και πέρασαν καλά, αλλά συνδυαστικά έμαθαν, διδάχτηκαν και ωφελήθηκαν.  
       Στο σύνολο των παιδιών, κατά την άφιξη τους στην κατασκήνωση, διανεμήθηκαν Προσευχητάρια -ειδική παραγωγή της Μητροπόλεως για τους κατασκηνωτές- ώστε όλοι μαζί να συμμετέχουν στο καθημερινό πρόγραμμα προσευχής, αλλά και μικρά κομποσκοίνια χειρός. Με τη λήξη, αντίστοιχα, ο Επίσκοπός μας μοίρασε στα παιδιά εικόνες των Αγίων Χρυσοστόμου του νέου ομολογητού και Κασσάνδρας της Τραπεζούντιας, αναγνωστικό υλικό, καθώς κι ένα dvd από εορτή των Κατηχητικών Σχολείων, ευλογίες για το σπίτι του κάθε παιδιού. Ευλογίες διένειμε και στα Στελέχη και τους ιδιαιτέρως αγαπητούς εθελοντές, ενορίτες στις κατά τόπους Εκκλησίες της Μητροπόλεως. 
      Το αποτέλεσμα του σημαντικού αυτού εγχειρήματος, με τη βοήθεια του Θεού, που ξεκίνησε φέτος διστακτικά προς ωφέλεια των παιδιών και χωρίς κανένα κόστος για τις οικογένειες, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Οι στιγμές αποχωρισμού των παιδιών από τις ομάδες, τους Ομαδάρχες και τους Αρχηγούς τους, ήταν άκρως συγκινητικές. Οι πλούσιες σε αγάπη αυθόρμητες εκδηλώσεις μικρών και μεγαλυτέρων, σε συνδυασμό με τη γεμάτη στοργή  παρουσία του Επισκόπου μας, μαρτυρούν το ευλογημένο αποτέλεσμα. Το έντονο ενδιαφέρον και η αγωνία για την εκ νέου συνάντηση και οι ανταλλαγές στοιχείων επικοινωνίας φανερώνουν τη χαρά της γνωριμίας και συμβίωσης των παιδιών, στο πλαίσιο των κατασκηνώσεων, σε ένα κλίμα αγάπης, ζεστασιάς, τέτοιο όπως αρμόζει στους νέους Χριστιανούς. 
      Να σημειωθεί ότι οι εγκαταστάσεις ήταν πλήρως εξοπλισμένες και διέθεταν εξειδικευμένο Ανθρώπινο Δυναμικό, βασικό και βοηθητικό σε όλα τα πόστα (μάγειρες, καθαριστές, συντηρητές, φύλακες, νοσηλευτής, ναυαγοσώστης, κ.α.), ικανό να ανταποκριθεί άριστα στις ανάγκες της κατασκήνωσης. 
       Ως Στελέχη, Αρχηγοί και Ομαδάρχες, της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσης «Παναγία Σουμελά 2017» διετέλεσαν νέοι Φοιτητές και Φοιτήτριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Στρατιωτικών Σχολών, σπουδάστριες και σπουδαστές, καθώς και μαθήτριες και μαθητές Λυκείου ως βοηθοί. 
       Το σχεδιασμό της λειτουργίας της κατασκήνωσης ανέλαβε εκπαιδευτικός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
       Αξιοσημείωτη ήταν η στήριξη και η συμπαράσταση καθ' όλη την πορεία της διοργάνωσης -από την αρχή έως το τέλος- των Ιερέων της Μητροπόλεως μας.
       Τέλος, τον τελικό έλεγχο και την αδιάκοπη και άγρυπνη επιμέλεια, φροντίδα και επίβλεψη των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων «Παναγία Σουμελά 2017» είχε αυτοπροσώπως, ο σεπτός μας Ποιμενάρχης.
 
Ευχές και Ευχαριστίες Σεβασμιωτάτου Αττικής και Βοιωτίας, κ. Χρυσοστόμου
 
      Εκ μέρους του Ποιμενάρχου μας, θερμές ευχαριστίες και ευχές για κάθε καλό σε όλους, όσοι συνετέλεσαν από λίγο έως πολύ, με την καλή τους πρόθεση και διάθεση, με την εθελοντική τους εργασία και συνεισφορά, στην εξαιρετικά σημαντική αυτή ενέργεια για την Εκκλησία μας, για τα παιδιά και τους νέους μας.
      Συντελεστές και κορμός της λειτουργίας των Κατασκηνώσεων Μητροπόλεως Αττικής και Βοιωτίας «Παναγία Σουμελά 2017» ήταν τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη περίοδο, οι νέοι μας:
 
Κατασκηνώσεις Κοριτσιών:
Αφροδίτη Μουρατίδη και Φωτεινή Μαυρίδη ως Αρχηγοί 
Σιμέλα Λαζαρίδη ως Συντονίστρια και Ομαδάρχισσα
Μαριάννα Γιαζγκουλίδου, Αφροδίτη Σιδηροπούλου, Χριστίνα Κουσίδου, Ελισάβετ Αλεξίου, Καλλιόπη Κουιμτσίδη, Ελεονώρα Σπυριδοπούλου, Κωνσταντίνα Κιαχοπούλου, Χρυσούλα Μαυροματίδου, Μαρία Παπαδοπούλου, Αγγελική Παπασπύρου και Χρυσάνα Γυριχίδη, ως Ομαδάρχισσες και βοηθοί Ομαδαρχισσών. 
 
Κατασκηνώσεις Αγοριών:
Παναγιώτης Σαββίδης ως Αρχηγός
Σπυρίδων Κομνηνός, Θωμάς Κομνηνός, Χαράλαμπος Εραλίδης, Ιωάννης Ελευθεριάδης, Σπυρίδων Μπουγιούκας, Νικόλαος Πουμπουρίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Γεώργιος Σαββουλίδης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Λαζαρίδης και Κωνσταντίνος Σπυριδόπουλος ως Ομαδάρχες και βοηθοί Ομαδαρχών.
 
      Το Σχεδιασμό της λειτουργίας της κατασκήνωσης ανέλαβε η κ. Ψαρομμάτη Ευαγγελία.
      Σημαντική ήταν η συμβολή του π. Λεωνίδα Πίττου και της πρεσβυτέρας του Ευσεβίας, στην υλοποίηση των χειροτεχνιών.
      Καθοριστική ήταν η υποστήριξη σε όλο το εύρος της διοργάνωσης του Πρωτοσύγκελου π. Μιχαήλ Κωνσταντινίδη και π. Ματθαίου Μαβίδη, αλλά και όλων των Ιερέων που παρευρέθησαν στις κατασκηνώσεις.
     Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους που υποστήριξαν την ενέργεια με την εθελοντική τους εργασία ως φύλακες, μάγειρες, καθαριστές κ.α.
 
Εθελοντές:
Σάββας Πετρίδης, Ιωάννης Αφουξενίδης, Δαμιανός Κουρτσόπουλος, Ιωσήφ Τσανταλάκης, Κωνσταντίνος Τανίδης, Ηλίας Κουιμτσίδης, Ελευθερία Συρανίδου και Ζωή Μουστοπούλου.
 
Θερμές ευχές, 
στους γονείς, που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους 
στα αγαπητά μας παιδιά, που μας έδωσαν χαρά
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.
 
Ανανεώνουμε τη συνάντησή μας -με τη βοήθεια του Θεού- για του χρόνου, το Καλοκαίρι.
 
Καλή Παναγιά!

 

1RJJRJFFF

2DFDGDGDR

3SGSGGRS

4SFGGSGSR

5SGGG

6DHTTTHE

7DHRH

8HRERRRYR

9BSBRSB

10BDBDDBB

11DHTHHT

12DGBHNY

13ETHHTHT

14DHDGG

15HTHHTH

16FNHB

17NFHRYH

18NYBR

19GNBDBDB

20HTBB

21GEHTHET

22SGSRV

23SGGSGG

24RGSGRSGR

25GGGD

26THHTHTH

27GGHHH

28FGNNDB

29DFBBDB

30FGNNGNG

31GGDDD

32SFGSGRGR

33SFGSGSG

34SRGGSG

35DDDGGDG

36DFHDDGGD

37GNDD

38HHTHTH

41RGGRGG

42SGSGRGRGR

43SFGGRSGS

46DHHH

45DGGDG

47RTHHRTHR

48FYJFJYJY

50sgsrggrs

53insggsiung

54nisggsrin

55sbiusiun

56inusrgignrsu

57inuding

58dggdjn

59dthdht

60sfgsrgr

61insginsr

63ingisn

64insggin

65insrggirns

66ingingin

67indidnu

68dinginu

69dhdthhdt

70sgsrggr

71husghuhnu

72nisgin

74infininin

75nijdginj

76niignugni

77indfdinu

78dhdhtdhtdh

79dthdhthdt

80dhdhdht

82inaufinu

84insfgsign

86inggin

87ndiuhni

88rggge

89nibjji

90tehnhnij

91insrgnigru

92onsrgni

93iunnrgin

94hnsgnig

95nhiggrnhi

96insginsni

98niggringr

99ghhdjjj

100rggrgr

101usunriggrnui

102nggni

103ingniuijn

104nising

105jnjfifggin

106ijnrggni

107ijndging

108jnddijn

109dthhth

110srgrnhi

111insgniu

112ijnsrgin

113insgin

114inusgin

115iundhinu

116inutinu

117nuidhinu

118wiwu

119dhghg

120srggrgr

121injfinj

122insvin

123inusgsinu

124inufgin

125ijndbinu

126inusginu

127finjggi

128dgh

129fgggd

130srggrg

131jnsgnij

1OINFGXOI

2IOUNSFGINUOG

3IONUSGNIUG

4ONIFGGOIN

5NOIFGGNIU

6UINFGUNI

7NUIGGUIRN

8DTHHUUIN

11NIJSFIU

12INUWFIU

13IUNSGINU

14UINSFINU

15NIUSGINU

16INDBINB

17IUNDGBINU

18UIGNGINU

19DNHDGHIN

20SFGRSSG

21JINSFINJ

22INUFSIU

23INUSFGNIU

24INURGINU

25INUSGINU

26INJDHINU

27INJDINU

28DNIUDNIU

29INGRGRSNIU

30SGGSR

32INSFNI

33INSFNI

34NIUSGNIU

35IUNGS

IMG 5158ddd

36INUDGINU

37INJDNIU

38SRGSNGIU

39RGRG

40RGGRJI

Ευλογίες από το Σεβασμιώτατο προς τα παιδιά και τους Ομαδάρχες 

78INDUDINU 

79INFISNU

80DHDNHI

81HIGIUN

82INSIUN

83NIUSGIU

84NIUFGIU

85INUSGIUN

86INUDUI

88IUNRGINU

89REHNHGIE

90DHIDUN

91INSDGIU

92UINSGINU

93NUISINU

94INUS

95HINJ

42NIUAEFINU

41INJSFINU

43INUSFINU

Στιγμιότυπα από τον αποχαιρετισμό του Επισκόπου μας με τα παιδιά

54INUSGIU

56INUIU

63INSGIN

64INUSGINSG

65FDFNII

66DHHDT

67ISGIBU

68NIJDHIN

69INDI

70DTHDHT

71INSFFGIUN

72IUNFIN

74INVIUN

75INUSFINUS

76INUIUN

77INUSGSIGNU

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes