2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Ο Μεθέορτος Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση

Πέμπτη10Αύγουστος2017

Ο Μεθέορτος Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση

      Ο Πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης της διαχρονικά λαοφιλούς Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα, με τον χαρακτηριστικό για την ήσυχη και κατανυκτική του ατμόσφαιρα Μεθέορτο Εσπερινό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή, στη Λυκόβρυση Αττικής.
      Ύστερα από σειρά Ιερών Ακολουθιών κατά την παραμονή, αλλά και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αγίας και σχεδόν μετά από ένα εικοσιτετράωρο λατρευτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του Ιερού κλήρου της Μητροπόλεως μας, Αρχιερέων και Ιερέων της Εκκλησίας μας, Μοναστικών αντιπροσωπειών, Τοπικών αρχόντων και εκπροσώπων Φορέων, επωνύμων, αλλά και εντυπωσιακού αριθμού  ευσεβών πιστών, πήραν τέλος οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγίας.
      Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Αττικής και Βοιωτίας κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή Ιερέων πραγματοποιήθηκε απόψε ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ακολουθία του Κτητορικού Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως Γαβριήλ Αρχιερέως, Μελετίας και Παϊσίας, των πρώτων Ηγουμενισσών. 
       Ο Επίσκοπός μας, στη σύντομη καταληκτική ομιλία του, αναφέρθηκε στην μεγάλη αγάπη της Αγίας προς τον Τριαδικό Θεό, στην ισχυρή και ακέραια πίστη της και στη δύναμη της προσευχής της, όπλα που αν σήμερα τα αξιοποιήσουμε, θα οδηγήσουν τόσο το Έθνος μας στη σωτηρία, όσο και εμάς στον Παράδεισο. 

1IUSRGIUY

9DHYDHH

4IYFGYGY

7YSGTUY

11ISRGGIYYI

12HUFGGHY

13YHSUY

10RHHDRH

14DFYUY

15RUYTUY

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes