2b.jpg

Διεύθυνση

Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας
Δημοκρίτου 18, Ἀχαρναί, 136 71 
Τηλ. 210 2466385
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε./ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Αναζήτηση άρθρων

Κείμενο
Από
Έως

Χειροτονία Πρεσβυτέρου π. Λεωνίδα Πίττου

Πέμπτη13Ιούλιος2017

Χειροτονία Πρεσβυτέρου π. Λεωνίδα Πίττου

      Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός, μία πνευματική κυοφορία επιτελέστηκε σήμερα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Αχαρνών. Ο επί τριετίαν Διάκονος Λεωνίδας Πίττος έλαβε το δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης, δι' επιθέσεως των τιμίων χειρών του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, κ. Χρυσοστόμου, συλλειτουργούντων του παρεπιδημούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων και Μαρωνείας, κ. Αμβροσίου -ο οποίος την ώρα του κοινωνικού μίλησε για την αποστολική διαδοχή- και αρκετών κληρικών της Μητροπόλεως μας και όχι μόνο, καθώς και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Σαλαμίνος, κ. Γεροντίου συνευχομένου στο Ιερό Βήμα.
      Αν και καθημερινή, αρκετοί ήταν οι συγγενείς, ενορίτες και φίλοι του νεοχειροτονηθέντος, καθώς και αντιπροσωπείες Μοναχών, που προσήλθαν για να συμπροσευχηθούν υπέρ στερεώσεως του νέου Πρεσβυτέρου.
      Ο π. Λεωνίδας εκφώνησε σύντομη και καρδιακή προσφώνηση (δείτε ΕΔΩ). Ακολούθως, ο πνευματικός του Πατέρας αντιφώνησε με σπουδαίες προτροπές και συμβουλές για μια ιερατική πορεία αποστολομίμητη, τονίζοντας, "όσοι θα σε πλησιάζουν, οφείλεις να τους δροσίζεις την ψυχή με τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, με λόγο παρακλητικό, παραμυθητικό και ενθαρρυντικό να τους ελκύεις στον Χριστό μας, όπως έκαναν κι εκείνοι απλώνοντας τα δίχτυα τους, οι ψαράδες της Γαλιλαίας, οι σημερινοί τιμώμενοι, Άγιοι Απόστολοι". Το ίδιο να πράττεις, είπε, με αυτούς που θα χρειάζονται ψυχική ξεκούραση, το ίδιο και με αυτούς ακόμη που θα τραυματίζουν τη ψυχή σου. Τρία χρόνια Διάκονος -σαν εχθές- τα οποία και συμπληρώνονται σε ενάμιση μήνα. Κι άλλα εβδομήντα να περάσουν, είναι ωσάν η ημέρα η εχθεσινή, τόσο γρήγορα κυλά ο χρόνος, κι αυτό αφορά τόσο τη δική σου αποστολή, όσο και όλων μας. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είδες και είδα πολλά. Αν και έγγαμος, υποδειγματικό ήταν το πνεύμα αυταπαρνήσεως που επέξειξες, ακολουθώντας με, όπου και όποτε εκλήθης, εντός και εκτός Αττικής. Η διάθεση αυταπάρνησης και προσφοράς, ο ζήλος και η αγάπη σου για την Εκκλησία, είναι καταγεγραμμένα στην Ουράνια χαρά του Παραδείσου. Η καρδιακή, πατρική μου και Αρχιερατική ευχή, είναι να στέκεσαι στο ύψος των περιστάσεων. Θα καταστείς δοχείον της Χάριτος του Χριστού, μεταδίδοντας πνευματική χαρά, αγιασμό και καταλαγή σε κάθε ψυχή. Η πνευματική σου σταδιοδρομία να διακρίνεται από ταπείνωση, σεμνότητα, σύνεση, υπομονή και επιμονή. 
      Το γεώργιον της Αττικοβοιωτίας, με τη βοήθεια του Θεού, εμπλουτίστηκε με ακόμη έναν εργάτη του Ευαγγελίου. Ευχή και προσευχή όλων μας, να υπάρξουν κι άλλα νέα παιδιά, τα οποία θα μιμηθούν το "εὐθέως ἀφέντες ἅπαντα" των Αποστόλων και θα ακολουθήσουν την ιερατική ζωή.

3IUSFUIN

4DTHDTHHD

5DHEHH

6DHHHH

7DGHHDDH

8DHDHHDD

9DDHDHDH

10ENITHNIOUE

11FINSGIUN

13NIUSFIUN

14ISFGSINU

15IUNSDGIUN

16UDBFUB

17DBNIDIININ

18SRINUG

19DHIHGNIU

20FBEVBHI

21IUNRSGSV

22SRGUU

23IUNRNIU

24IUNDBUIN

25NDINIINI

26DIDB

27DGFDBUN

28DFBBBNBHU

29DSFB

30SFUHNUHN

31IUNSNHU

32UHISVUHIN

33USVBUY

34YUSGUYB

35USGUYB

36JNIDBNIU

16FJJJJ

37NIDBDNIU

unim

3DHTJJJTJT

1RJJJFF

2SGRSHH

38DINUINNIU

39SVUV

4FHHHDH

5FHDHH

er8yu

6DGDHD

7DGBGFD

8GJJJDF

42USUINUNI

43NFBINI

44IUNSGIUNG

45IUNFBINU

13DHTHJD

46INUDGBIBNU

47DDINUN

9FGGF

48DBGBUY

10FFJF

49SGGIJN

50DFGB

51INSFBIUN

52NUISGIUNG

53NSFNIJN

54UNFBDNIU

55NIUDBIUN

56NIDBNIU

57UIHTIU

 

 

Τελευταία Νέα

Αναζήτηση

Copyright 2013-2022 Ἱερά Μητρόπολις Ἀττικῆς καί Βοιωτίας - Powered & designed by MXcom
Free Joomla! templates by AgeThemes